Dolar Kritik Sınıra Geldi İşin Uzmanı 'Satmayın' Dedi

Dolar ve altın piyasalarında hareketlilik devam ediyor. 15 TL sınırına kapak atan doların ne kadar ilerleyeceği merak ediliyor.

Dolar Kritik Sınıra Geldi İşin Uzmanı 'Satmayın' Dedi

Dolar 15 TL Sınırında

Haftaya yükseliş ile başlayan dolar 15 TL sınırında. Saat 12.01 itibariyle 14,99 liradan işlem gören doların her an 15 lirayı aşabileceği düşünülüyor.

Yaklaşık iki aydır 14,5-15 sınırında gidip gelen dolar üst sınırı gördü. Cuma günü en düşük 14,8570 ve en yüksek 14,9677 seviyelerini gören dolar/TL şu an itibariyle 14,99 oldu.

Gram altın ise aynı saatlerde 899 liradan işlem görüyor.

Satmayın Uyarısı

Ünlü ekonomist ve Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, o tarihte altın ve döviz satanların zarar edeceğini duyurdu. İsabetli tahminleri ile bilinen Memiş, "Satan kaybeder" dedi kritik tarihi verdi.

Altın ve döviz satmak için uygun tarihi kollayan yatırımcıya Memiş'ten "Satmayın" uyarısı geldi.

Önümüzdeki 3 aya dikkat çeken Memiş, bu dönemlerin kritik aylar olduğunu döviz almak isteyenlerin dolar yerine değer kaybeden emtialara yönelmesini söyledi. Altında yaşanan ani ataklar da yatırımcıyı tedirgin ederken Memiş, satış yapmak isteyenler için önemli analizler de bulundu.

3 Ay Boyunca Satan Zarar Eder

Her açıklamasında Mayıs ayına işaret eden Memiş, "Altın ve gümüş tarafında önümüzdeki 3 ay boyunca satan kaybeder. Baskıladı mı geriledi mi TL gelirin var nasıl olsa al. Dövizde dolara değil onun karşısında en çok değer kaybetmiş dövizleri alırım, ama satmam. Önümüzdeki 3 ay boyunca satan zarar edecek."