Dolar Kaç TL Olacak , Ne Zamana Kadar Yükselecek? Berat Albayrak'tan Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir son dakika açıklamasında bulundu ve dolar kurunda yükselişin ne zaman sona ereceğini , hareketliliğine ne zaman dengeye oturacağını söyledi.

Dolar Kaç TL Olacak , Ne Zamana Kadar Yükselecek? Berat Albayrak'tan Açıklama

Berat Albayrak'tan Dolar açıklaması.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu, aktardığı bilgide dolar kurunun yükselişinin ne zamana kadar devam edeceği konusuna değindi. Hafta içinde AK Partili milletvekilleriyle bir araya gelen ve bazı değerlendirmelerde, bilgi alış verişlerinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Küresel ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler" üzerine bir sunum yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu. 

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR? SORUSUNA YANIT

Dolar, Euro, Sterlin'de son dönemlerde yaşanan yükselişe değinen Bakan Albayrak, "Dövizdeki artışın birçok sebebi var. Dünyadaki belirsizlikler, ABD seçimleri, pandemi, ülkeler arasındaki sıkıntılar. Hepsi dövizin yükselmesine neden oluyor." ifadelerini kullandı.

"DOLARLA UĞRAŞMIYORUZ İSTERSEK DÜŞÜRÜRÜZ"

İstemeleri halinde dövizi düşürebileceklerini ifade eden, ancak bunun eksileri olacağını belirten Bakan Albayrak, "Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz. Faizi yükseltirseniz, döviz düşer. Ama bizim derdimiz bu değil." dedi. 

DOLAR NE ZAMANA KADAR YÜKSELECEK?

Bakan Albayrak açıklamasında dolar kurunda yaşanan yükselişin ne zamana kadar süreceğine yönelik, "Faizi artırmanın da eksileri var, artıları var. Faiz yükselirse, üretim düşer istihdam azalır. Bizim buradaki amacımız ithalatı azaltmak, üretimi artırmak. İthalat uyuşturucu gibi, ilk kullandığında kendini iyi hissedersin ama bu seni yavaş yavaş öldürür. O nedenle bizim hedefimiz öncelikle ithalatı azaltmaktır. Dövizde yaşanan hareketliliğinin birkaç ay içinde bir dengeye oturmasını bekliyoruz."

DOLAR KAÇ TL?

Piyasalardan alınan son bilgilere göre dolar kuru 8,52 TL seviyesinde.

EURO KURU KAÇ TL?

Euro kuru 10,12 TL

STERLİN KURU KAÇ TL?

Sterlin kuru 11.21 TL.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA