Dolar Hakkında Fitch'ten Flaş Açıklama: Sonu Geliyor

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch yetkilisi James MacCormack, dolar kuru ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Dolar Hakkında Fitch'ten Flaş Açıklama: Sonu Geliyor

Fitch'in analistlerinden James MacCormack 'tan flaş dolar yorumu.

MacCormack, CNBC 'de yayınlanan yazısında, son dönemlerde yaşanan ticaret savaşlarına değindi ve doların, ABD 'nin başını çektiği küresel savaşlar nedeniyle olumsuz etkilendiğini ifade etti. 

MacCormack yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ticaret savaşları, doların küresel rolünü olumsuz etkiliyor. Ticaretin Amerika'dan uzaklaşmasına sebep oluyor. Böylece ticaret yapacak ülkeler, kendi para birimlerini dolar yerine kullanma fırsatı elde ediyor. ABD'nin, 6 bin 300 kişi ve kurumun yanında 20'den fazla ülkeye çeşitli finansal yaptırımlar uygulaması, doların buralardaki kullanım alanlarını başka para birimlerine bırakması anlamına geliyor. İran ve Rusya gibi bazı ülkeler açıkça dolardan uzaklaşıyor. Çin ve Avrupa Birliği gibi daha büyük oyuncular ise kendi para birimlerini rezerv para yapma yönünde sürekli ciddi adımlar atıyor. ABD'nin politikalarının uzun süre uygulanması halinde, doların küresel para olma konumu zarar görecek"

2001 'DE 73 İKEN 2018 'DE 62 OLDU

Ülkelerin döviz rezervleri içerisinde doların payı 2001'de yüzde 73 düzeyindeyken, 2018 sonunda yüzde 62'ye düştü.

BITCOIN AÇIKLAMASI: TRUMP 'TAN, TESLA 'DAN , KARDASHİAN 'DAN BİLE DAHA POPÜLER

Sanal paralar, son aylarda yaptığı primle yine dünyanın en çok ilgisini çeken konuları arasına girdi. Google Trendleri verilerine göre kripto para Bitcoin, arama terimlerinde, ABD Başkanı Donald Trump, otomobil markası Tesla ve televizyon yıldızı Kim Kardashian'dan bile daha popüler... Bir başka kripto para türü Ethereum ise, bu aramaların arkasından geliyor. Söz konusu veriler; kripto paraların farkındalığının artmaya başladığı olarak yorumlandı.

GÜNCEL DÖVİZ KURU

Serbest piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5,79 TL seviyesinden işlem görüyor.  Euro ise 6,55 TL 'den işlem görüyor.