Dolar Haftaya Yeni Rekorla Başladı Dolar Durdurulamıyor

Türkiye’de Türk Lirası dolar karşısında değer kaybına devam ediyor. Haftaya yine hızlı başlayan dolar, yeni rekorunu da kırmaya devam ediyor.

Dolar Haftaya Yeni Rekorla Başladı Dolar Durdurulamıyor

Dolar’TL’de yükseliş bu hafta da devam ediyor. Geçen hafta faiz kararı sonrası tarihi rekorunu kıran dolar, yeni haftada yeni rekorunu da kırarak 18 lira 45 kuruşu gördü.

Yüksek enflasyon ile beraber Merkez Bankalarını faiz kararları sonrası dolar hız kazanmaya devam ediyor. Fed'in ‘’şahin’’ faiz kararları ile beraber Türkiye’de faiz indirimine gidilmesi doların TL karşısında tarihi sayıları görmesini sağladı.

En son 20 Aralık 2021’de rekor kırarak 18 lira 36 kuruşu gören dolar, açıklanan kur korumalı mevduatın açıklanmasıyla beraber 11 lira seviyelerine kadar gerilemişti. Ancak daha sonra tekrardan yükselmeye başlayan dolar, geçen hafta 100 baz puanlık faiz indirimi kararıyla beraber tarihi seviyeyi gördü ve yeni rekor kırdı. Geçtiğimiz Perşembe günü 18 lira 38 kuruşu görerek 20 Aralık 2021’deki 18 lira 3 kuruş seviyesini geçti.

18 Lira 45 Kuruşu Gördü

Haftaya da hızlı bir başlangıç yapan dolar, 18 lira 45 kuruşa kadar yükseldi. Gün içinde en düşük 18 lira 40 kuruşu gören dolar, şu an için tarihinin en yüksek seviyesinde devam ediyor.

Euro’da Durum Ne?

Euro’da dolar karşısında değer kaybedenler arasında önemli bir yer alıyor. Önce dolar ile eşitlenen Euro, daha sonra doların gerisinde kaldı. Hatta çok gerisinde kaldı. Gün içerisinde 17 lira 92 kuruş seviyelerine kadar yükselen Euro, 17 lira 61 kuruş seviyelerine kadar geriledi. Şuan için ise 18 lira 78 kuruştan işlem görüyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /