Dolar Güne Sert Yükselişle Başladı-12 Nisan 2019 Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Döviz kurları güne sert yükselişle başladı. Piyasaların son işlem gününde dolar, altın ve euro fiyatları haberimizde.

Dolar Güne Sert Yükselişle Başladı-12 Nisan 2019 Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika: Dolar haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Son dakika haberi: Son günlerde dolar kurundaki yükseliş devam ediyor. Geçtiğimiz gün açıklanan yeni ekonomi planının ardından yükselişe geçen dolar kuru , bugün güne sert yükselişle başladı.

ÖNCEKİ GÜN 5.72 İLE KAPANDI

Dolar kuru önceki gün 5.69 TL seviyesinden güne başlamış ve akşam saatlerinde 5.72 TL seviyesini gördü. Günü bu seviyeden kapatan dolar kuru , bugüne set yükselişle başladı. Serbest piyasadan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5,7894 TL seviyesinden işlem görüyor.

İşte dolar kurunun grafiğindeki değişim.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi yüzde 0.16 düşüşle 96.65 seviyesinde, Euro/dolar paritesi ise şu dakikalarda 1.1284 seviyelerinde bulunuyor.

EURO DA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar kuruna paralel olarak Euro kuru da yükselişe geçti. Önceki gün 6.44 TL seviyesinde olan Euro kuru güne 6,52 TL seviyesine yükseldi. 

İşte Euro kurundaki değişim grafiği:

ALTIN FİYATLARI

Dolar ve euro kurunun yükselmesi altın fiyatlarına da etki ediyor. Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 240,50 TL seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın ise 383 TL 'den alınıp 393 TL 'ye satışa sunuluyor. 

Cumhuriyet altını , yarım altın ve diğer altın türlerinde son fiyatlar ise şu şekilde;

GREAM ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.307 dolar seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu, bu seviyenin üzerinde kapanış olması durumunda yükselişin ivme kazanabileceğini ifade eden analistler, gram altında ise 240 lira üzerinin gündeme gelebileceğini kaydetti. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA