Dolar Euro'yu Geçti Özgür Demrtaş'tan Bomba Yorum

Dolar kurunun Euro’yu geçmesi sonrası ekonomist Özgür Demirtaş’tan bomba bir yorum geldi, ‘’Türkiye için çok kötü’’ dedi.

Dolar Euro'yu Geçti Özgür Demrtaş'tan Bomba Yorum

Küresel piyasalarda dolar, euro’nun üstüne çıktı. Yaşanan bu gelişme sonrası Özgür Demirtaş’tan flaş bir yorum geldi. Demirtaş, doların küresel tüm para birimlerine karşı değerlenmesi euro kurunu da geçmesini “çok kötü” olarak yorumladı.

Dolar kuru geçtiğimiz gün, 20 yılın ardından Euro kuru ile eşitlenmişti. Son gelişmelerle beraber dolar eşitliği bozarak euro’dan daha değerli bir hale geldi.

Bir kullanıcının ‘’ Sayın özgür demirtaş lagarde faiz arttırsın mı istiyorsunuz, bunun bize yansıması nasıl olur biliyorsunuz değil mi bırakın da euro biraz ucuz kalsın, bu da bizim gibi ülkelere can simidi oluyor sen o da olmasın mı istiyorsun pek anlamadım’’ ifadelerini yanıtladı.

Demirtaş verdiği yanıtta, ‘’Albert bilmediğimiz konularda yorum yapmamalıyız. Euro’nun dolar karşısında erimesi Türkiye için iyi değil çok kötü. Türkiye malını Avrupa’ya satar (Euro ile), hammaddesini ise Dolar ile alır. Euro Dolar düştükçe bu Türkiye’nin zararına olur. Net mi?’’ ifadelerini kullanarak senaryonun kötü olduğu açıkladı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /