Dolar Euro ve Altın’da Sert Düşüş Başladı

Döviz ve altın büyük zirve seviyeleri gördükten sonra az önce ciddi bir düşüş yaşadı. Haftanın son işlem günüde düşüşler başladı.

Dolar Euro ve Altın’da Sert Düşüş Başladı

21 Aralık 2022 tarihinde rekor seviyeyi gören döviz ve altında kur korumalı mevduat kararıyla ciddi anlamda bir düşüş yaşanmış ve piyasalar bir nebze olsun rahatlamıştı. Belli bir süre sabit giden altın ve dolar özellikle son bir aydır önüne geçilemeyecek bir şekilde yükselmeye başladı. Eski seviyelere doğru yükselmeye başlayan altın, dolar ve Euro bugün 21 Aralıktan sonraki en yüksek seviyelerini görmüştü.

Dolar 16,5 Sınırına Doğru Gidiyordu

Dolar baş döndüren bir yükselişle hız kazanmaya başlamıştı. Gün içerisinde 16,40’ı gören dolar saat 3’ten sonra gerilemeye başladı. 17.25’te en düşük seviyesi olan 16,23’ü gördü.

Altın 1.000 TL’ye Dayanmıştı

Gram altın fiyatları son bir ayda ciddi bir atılım yaparak her gün kritik bir seviyeyi geride bırakıyordu. Son olarak bugün 21 Aralıktan sonraki en yüksek seviyesi olan 982 TL civarlarına kadar çıkmıştı. Ancak öğleden sonra piyasalarda yaşanan gelişmeler sonrası 17.33’te gün içindeki en düşük seviyesi olan 968 liraya kadar geriledi. Gerilemenin devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Euro’da da Durum Aynı

Euro’da tıpkı dolar ve altında olduğu gibi piyasalardaki hareketlilik sonucu ciddi bir düşüş yaşadı. 17,50 seviyesini rahat geçen Euro 17 lira 63 kuruşa kadar yükseldi. Ancak son verilere bakıldığında Euro 20 kuruş birden düşerek 17.30’da 17 lira 43 kuruşa kadar geriledi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /