Dolar-Euro ve Altın Kritik Seviyenin Altına Düştü: 24 Ocak 2019 Güncel Fiyatlar

Son dakika haberi: Piyasalar yine hareketlendi ve döviz kuru ile altın fiyatları düşmeye başladı. Dolar, euro ve gram altın fiyatları kritik seviyenin altına düştü.

Dolar-Euro ve Altın Kritik Seviyenin Altına Düştü: 24 Ocak 2019 Güncel Fiyatlar

Son dakika: Dolar , euro ve altın fiyatlarında kritik seviye.

Önceki hafta yükselişe geçen dolar kuru, 5,60 TL seviyesine kadar geldi. Önceki hafta meydana gelen dalgalanma bu hafta toparlandı ve dolar kuru önceki gün 5,32 TL seviyesine kadar geriledi. Önceki günü 5,30 seviyesinden kapatan dolar kuru, bugüne yine bu seviyede başladı.

Saatler 14,50 'yi gösterdiğinde ise dolar kuru kritik 5,30 TL seviyesini geride bıraktı ve 5,26 TL seviyesine geriledi. 

Euro ise önceki günü 6,05 seviyesinden kapatmıştı. Yine geçtiğimiz hafta 6,25 TL seviyelerini gören Euro kuru, bugün saatler 14,50 'i gösterdiğinde kritik seviye olan 5 TL seviyesinin altına düştü ve 5,98 seviyesinde sabitlendi.

Global Menkul Değerler Analisti Rıdvan Baştürk, dolar kuru ile ilgili "Yeni yılın ilk ayında küresel piyasalarda risk iştahının canlandığını, borsaların ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin pozitif seyrettiğini görüyoruz. 2018 yılının sonlarında risk iştahı oldukça düşük seyretmişti. Ancak daha sonrasında ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) birbiri ardına gelen piyasa dostu açıklamalar ve ABD-Çin ticaret savaşına ilişkin olumlu beklentiler piyasaları bu aşamada destekledi" ifadelerini kullandı.

Baştürk değerlendirmesini şu şekilde devam ettirdi:

"Aslında bu etkiyi daha çok hisse senedi piyasasında hissettik. 2018 yılını 91 bin 270 seviyesinde kapatan Borsa İstanbul 100 endeksi mevcut durumda yüzde 10 yükseliş kaydederek 100 bin 700 seviyelerine geldi. Aynı süreçte ise dolar kurunda herhangi bir değişiklik yok. Geçen yılı 5.29 seviyesinden kapatan kur, aynı seviyeden işlem görmekte.

Bundan sonraki süreçte mevcut iyimserliğin devam edip etmeyeceği bazı önemli konulara bağlı olacaktır. Yurt dışında gözler Fed kararları, ABD-Çin ticaret savaşı, Avrupa Merkez Bankası (ECB) politikası, Brexit ve küresel ekonomilerdeki zayıflamanın derinleşip derinleşmeyeceği olacaktır. İç tarafta ise 31 Mart seçimleri sonrası siyasi zeminin nasıl şekilleneceği, Suriye konusu ve enflasyon gelişmelerine bağlı olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nasıl bir politika izleyeceği konuları önemli" şeklinde değerlendirdi.

Global Menkul Değerler Analisti Baştürk teknik olarak ise şöyle analiz etti: "Dolar/TL'de genel resimde bant hareketi korunuyor. Bu bandın üst sınırı 5.55 TL, alt sınır ise 5.20 TL seviyelerinde oluşuyor. Mevcut konjonktürde bu bant arasındaki dalgalanmayı bir süre daha izleyebiliriz. 5.20 TL altına olası sarkmalarda TL lehine ivmelenme artabilecekken, herhangi bir olumsuz gelişme ile birlikte 5.55 TL geçilirse yukarı yönde sert hareketler görebiliriz. Kurda alt banda doğru olabilecek geri çekilmeler uzun vadeli döviz yatırımcıları için kademeli alım fırsatları verebilir."

PİYASALAR BU VERİLERİ TAKİP EDECEK

Davos ile Avrupa Merkez Bankası  faiz toplantısı sonrası açıklamalar ile saat 15.45 'te ECB politika faizi, saat 16.30'da ABD işsizlik maaş başvuruları ve saat 17.45'te ABD Markit imalat PMI verilerini takip ediyor.

ALTIN FİYATLARI

Gram altın fiyatı ise geçtiğimiz hafta 230 TL seviyesine kadar çıkmıştı. Bu hafta ise düşüşe geçen gram altın , bugün 217 TL seviyesini gördü. Çeyrek altın 355 TL seviyesinden işlem görürken diğer altın türlerinin fiyatları şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara