Dolar, Euro ve Altın Fiyatları Haftaya Yükselişle Başladı

Yeni haftanın ilk gününde ABD doları %0.56 değer kazanımıyla 7.9 TL'den, gram altın %0.43 değer kazanımıyla 489 TL'den, EURO ise 0.48 değer kazanımıyla 9.33 TL'den işlem görüyor. İngiliz sterlini haftaya %0.59 değer kazanımıyla 10.31 TL'den başladı. BİST  100'de de %.1,32 oranında değer kazanımı gözlemlenirken, borsa yeni haftaya 1.166 puanla başladı. 9 Ekim'de 7.95 TL ile tarihi zirvesini gören ABD doları daha sonra düşüşe geçmiş 7.85 seviyelerine kadar inmişti.

Dolar, Euro ve Altın Fiyatları Haftaya Yükselişle Başladı

Yeni haftaya girilmesiyle birlikte ABD dolarındaki yükselişin devam ettiği gözlemlendi. EURO , Sterlin ve Altın fiyatlarında da yeni haftaya değer kazanımıyla giriş yapıldığı görüldü. 

09.37 İTİBARİYLE SON DURUM - GÜNCELLENDİ

Bu arada Merkez Bankası'ndan Döviz Hamlesi Geldi Türkiye Cumhuriyetr Merkez Bankası'nın resmi sayfasından yapılan açıklamada, 10 Temmuz ile 15 Ekim 2020 tarihlerinde uygulanan %5 faiz oranı 16 Ekim'den itibaren %7 olarak uygulanacak.

MERKEZ BANKASI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA AYRICA ŞU İFADELER YER ALDI:

TCMB, bankaların döviz cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıkların mevduat/katılım fonu (yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonu hariç) yükümlülükleri için tutulması gereken tutara kadar olan kısmı üzerinden uygulanan komisyon oranlarını yarı yarıya düşürdü. Ayrıca, TL cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenen faiz/nema oranlarına da, kredi büyümesi koşulu aranmaksızın, 200 baz puan artırdı.

Söz konusu düzenlemelerin son dönemde gerçekleşen normalleşme süreci kapsamındaki diğer adımları destekler nitelikte olduğu görülmektedir. YP ZK’lardan alınan komisyonların azaltılması ve TL ZK’lara ödenen faizlerin artırılması, bankacılık sisteminin aracılık maliyetlerini azaltacaktır. Bu değişiklikler, normalleşme döneminin amaçlarına uygun olarak, parasal aktarım mekanizmasını ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir.

SAAT 12.55 GÜNCELLEME: