Dolar Endeksi Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Rusya – Ukrayna krizi ile birlikte başlayan ekonomik çalkantılar en fazla dolar endeksine yaramışa benziyor. Dolar endeksinin bu denli artışı hakkında merkez bankalarının artan enflasyonlar karşısında faiz artırımından kaynaklandığı yorumları yapılıyor. Dünyanın bu denli bir kriz içerisinde enflasyon ile savaşmaya çalışması, faiz artırımlarını tetikliyor.

Dolar Endeksi Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Faiz artırımları ile birlikte dolar endeksi 20 yıl sonra ilk kez 112 seviyesine yükseldi.

Ülkelerde Resesyon Endişeleri
Gelişmiş ülkelerin merkez bankaları enflasyon ile savaşmaya devam ederken, resesyon endişeleri de devletler vurmuşa benziyor. Bu durumlara bağlı olarak da Fed’in faiz artırımı sonrasında global ekonomi de dolar talebi günden güne artıyor.

Dolar talebinin artması ile birlikte Mayıs 2002 yılından beri dolar endeksi ilk defa 112 seviyelerinde seyretmeye başladı.

Dolar Sterlin Karşısında Tarihi Zirvesinde
Ülkelerin faiz artırması ve resesyon tehlikesini içeren paketler açıklaması ile birlikte dolara talep artmaya devam ediyor. Sterlin dolar endeksine bakıldığında 37 yıl sonra gelen en düşük seviyeyi görüyoruz. Fed’in faiz artırımı ve yıl sonuna kadar 125 baz puanlık bir faiz artırımı daha geleceği haberi ile birlikte dolara talep artmaya devam edecek gibi.