Dolar Düştü Altın Sert Yükseldi (Altın Neden Yükseliyor?)

Son dakika haberi: Piyasalarda coronavirüs hareketliliği devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kurunda düşüş yaşanırken altın fiyatları sert şekilde yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru , altın fiyatları ile altın tahmini.

Dolar Düştü Altın Sert Yükseldi (Altın Neden Yükseliyor?)

Son dakika : Altın sert yükseldi dolar düştü.

Piyasalarda corona hareketliliği devam ediyor. Geçtiğimiz hafta gram altın düşüşe , dolar kuru yükselişe geçerken bu hafta ibre tersine döndü.

FİYATLAR NASILDI?

Dolar kuru geçtiğimiz hafta yükseliş içinde seyrediyordu. Hafta başında 6.25 olan dolar kuru, kısa süre içinde 6.50 TL seviyesine kadar çıktı. Önceki gün de yükselişe geçen dolar kuru 6,63 TL 'ye kadar gelmişti. Ancak dün geceden bu yana dolar kurunda düşüş başladı. 

Gram altın ise geçtiğimiz hafta düşük devam ediyordu. Önceki güne 314 TL 'den başlayan gram altın , Türkiye 'de piyasaların kapanmasının ardındna yükselişe geçmeye başladı.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru , gece saatlerinden bu yana düşüşe geçti. 11 kuruşluk bir düşüş yaşayan dolar kuru sabah saatlerinde 6.48 seviyesine kadar düşmüştü. Dolar şu sıralar 6,52 TL seviyesinden işlem görüyor.

EURO

Euro kurunda ise yükske seviyeler görülmeye devam ediyor. Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre euro kuru 7,07 TL seviyesinde işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARI

Dün 314 TL seviyesine kadar gerileyen gram altında akşam saatlerinde başlayan yükseliş hızla devam ediyor. Kapalı çarşıdan gelen son dakika verilerine bakacak olursak gram altın , bir gün içinde 19 TL değer kazandı ve 333 TL seviyesine kadar geldi. 

İşte gram altında yaşanan değişimin grafiği:

ÇEYREK ALTIN YÜKSELİŞTE

Dün kapalı çarşıda 515 TL'ye alınıp 520 TL 'ye satılan çeyrek altın , şu sıralar 530 TL 'den alınıp 535 TL 'ye atışa sunuluyor. 

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Önceki gün Fed'in ABD ekonomisini koronavirüsün etkisinden korumak için daha önce benzeri görülmemiş bir adım atması ve Goldman Sachs Group Inc.'nin altının muhtemelen dönüş noktasında olduğunu ve alım zamanının geldiğini açıklaması sonrası altın fiyatları yükselişe geçti. 

Aralarında Jeffrey Currie ve Mikhail Sprogis'in bulunduğu Goldman analistleri, 23 Mart tarihli notlarında, "Bunun Büyük Finans Krizi dönemi sonrası görülene benzer değer azalma endişelerine yol açacağını düşünüyoruz," dedi ve "Buna bağlı olarak, aynı Kasım 2008'de olduğu gibi, muhtemelen korkunun getirdiği alımların likidite ihtiyacı kaynaklı satışlara ağır basacağı yerde, yani dönüm noktasındayız" şeklinde görüş bildirdi.

Goldman, altın için hem kısa hem de uzun dönemli görünümün çok yapıcı göründüğünü kaydederek, 12 aylık fiyat hedefini ons başına 1,800 dolar olarak tekrar teyit etti. Goldman ayrıca, Fed'in adımından kaynaklanan desteğin altına yönelik zayıf gelişen piyasa talebinin negatif etkisini giderdiğini belirtti.

Altına bir güven oyu da emektar yatırımcı Mark Mobius'tan geldi. Mobius New York'ta Bloomberg TV'ye verdiği mülakatta, altının son dönemde risk varlıkları ile birlikte düşüşünün, yatırımcıların pandemi korkusu ile her şeyi satmaları ile birlikte, bir panik işareti olduğunu söyledi.

Mobius, "Bunun bir hata olduğunu düşünüyorum," dedi ve "İnsanlarda altın bulunmalı ve bu altın varlıkalrını artırmak için iyi bir zaman olabilir. Aslında bunu düşünüyorum şeklinde görüş bildirdi