Dolar Altın Euro ve Borsada Büyük Dalgalanma Sebebi Açıklandı

Dolar, Euro, altın ve borsa bugün öğleden sonra ciddi sayılabilecek bir düşüş yaşadı. Peki sebebi ne? İşte uzmanların açıklaması.

Dolar Altın Euro ve Borsada Büyük Dalgalanma Sebebi Açıklandı

Bugün öğleden sonra döviz kurları ve borsada dikkat çeken düşüş görüldü. Uzmanlar, hareketin nedeni olarak akşamki kabine toplantısına ilişkin beklentilere işaret ediyor.

Sert bir şekilde yükselmeye başlayan Euro ve altınla beraber yükseliş trendini koruyan dolarda bugün öğleden sonra önemli bir düşüş gözlemlendi.

Bugün gün içinde en yüksek 17,04’ü gören Euro/TL, öğleden sonra 16,76’ya kadar geriledi. En yüksek 15,97’yi gören dolar/TL de öğleden sonra 15,70’e kadar geri çekildi. Gün içinde 955 liraya kadar çıkan gram altın ise 942 liraya kadar geriledi. Bu sert düşüşün ardından piyasada yeniden hareketlenme göze çarptı ve yükselişler başladı.

Sabah artıda açılan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi de öğleden sonra eksiye geçti ve endekste düşüş yüzde 1’e yaklaştı.

InvestAZ Araştırma Direktörü Dr. Tuğberk Çitilci, akşamki kabine toplantısı sonrasında enflasyona endeksli bononun açıklanabileceğine dair beklentilerin döviz kurlarında düşüş ve Borsa İstanbul’da satış getirdiğini ifade etti.

Çitilci, enflasyona endeksli tahvilin gelmesi durumunda döviz kurlarında “ihracatçıyı rahatsız etmeyecek düzeyde” düşüşün olabileceğini belirtti. Borsa İstanbul’da da bankacılık başta olmak üzere şirket hisselerinde satış görülebileceğini dile getirdi.

Dr. Tuğberk Çitilci, enflasyona endeksli borçlanma senedinde vadenin kısa olması, yani bononun kullanılması durumunda, kur korumalı mevduattan da geçişler olacağına işaret etti.

Saat 16.11 itibariyle piyasalarda dolar 15,82’yi gördü. Euro 16,85’ ya yükselirken gram altın da aynı saatlerde 943 liradan işlem görmeye devam ediyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /