Doğalgaz Yardımı Ne Kadar, Kimler Alabilir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, muhtaç ailelere doğalgaz tüketim desteği verileceğini duyurmuştu. Doğalgaz desteğinden kimler faydalanabilir? E-devlet doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Cevabı ve çok daha fazlasını haberimizde bulabilirsiniz...

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar, Kimler Alabilir?

Kış aylarının yavaş yavaş kendini hissettirmesiyle beraber artık vatandaşlar ısınmanın derdine düştü. Doğalgaz yardımı ile ilgili detaylar da böylece araştırılmaya başladı. Havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar, doğalgaz yardımı müracaatını nasıl yapıldığını merak etmeye başladı.


2022 Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

Doğalgaz tüketim desteği 3 milyar Türk Lirası bütçe ile yürürlüğe konuldu. Mart ile Nisan dönemini kapsayan ilk döneme yönelik ödemeler yapılırken, 331 bini aşkın eve toplamda 114,2 milyon TL tutarında doğalgaz destek ödemesi yapıldı. Peki doğalgaz yardımı kaç TL?


Doğalgaz yardımı kapsamında yıllık 450 TL ile 1150 TL arasında destek ödemesi yapılıyor. Bu destekten faydalanmaya hak kazanan yurttaşlar, bu parayı PTT'ye faturalarını göstermek suretiyle alabiliyorlar.


E-Devlet Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz tüketim desteği başvurusunun e-devlet üzerinden yapılması açısından T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile e-devlet sistemi ile erişim sağlandıktan sonra arama motoruna 'sosyal yardım başvuru hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doldurmak suretiyle doğalgaz yardımı başvurusunu yapabilir.


Doğalgaz Tüketim Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

Kış aylarına geçerken doğalgaz yardımı müracaat koşulları da merak edilmeye başlandı. Doğalgaz desteğinden ihtiyaç sahibi bir olan, doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ile beldede ikamet etmekte olan, doğalgaz aboneliği bulunan bütün vatandaşlar yararlanabiliyor.