Doğalgaz Faturalarıyla İlgili Yeni Açıklama: İade Yapılmak Zorunda

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ'a yazı gönderdiklerini, zamanında yapılmayan sayaç okuma işlemleri nedeniyle oluşan mağduriyetin giderilmesi ve faturaların iadesinin yapılması gerektiğini söyledi.

Doğalgaz Faturalarıyla İlgili Yeni Açıklama: İade Yapılmak Zorunda

A haber canlı yayınının konuğu olan Mustafa Yılmaz, "İGDAŞ gereğini yapmalıdır. Gereğini yapmazsa çok ağır cezaları var bunların. Faturalar mevzuata aykırı düzenlenmiş. Sayaç, faturanın terazisidir. Terazi bozulursa güven kalmaz. 75 günlük fatura düzenlenmiş, böyle bir şey kabul edilemez.Bizim harekete geçmemizin nedeni, faturaların iptal edilmesi için. Faturalar ödendikten sonra biz bu hakkaniyetsiz durumu giderememiş oluruz. Bu yanlış faturaları ödemek zorunda değiller. Doğru faturayı ödemek zorundalar mevzuata göre." dedi. Gerekli takdirde her bir faturanın tek tek incelenebileceğini söyleyen EPDK Başkanı, İGDAŞ'ın 6.5 milyon abonesi olduğunu hiç bir firmanın bunu yapmaya hakkı olmadığını söyleyerek, konunun siyasileştirildiğine yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Mustafa Yılmaz, "Bir siyasetçi İGDAŞ itibarızlaştırılıyor dedi. Bunu siyasete çekmek çok yanlış. Yanlışı EPDK mı yaptı? Açık, net, faturalar ortada. Süreci yakından takip ediyoruz. İGDAŞ'a talimatı verdik, buna uymak zorundalar. Uygun faturayı üretmek zorundalar." diye konuştu.