Doğalgaz Faturaları ile İlgili Yeni Gelişme: İade Sağlanacak

İGDAŞ'ın 30 gün yerine 50 günlük sayaç okuma yaptığına yönelik EPDK açıklamasının ardından doğalgaz faturalarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Doğalgaz Faturaları ile İlgili Yeni Gelişme: İade Sağlanacak

EPDK Başkanı Yılmaz, geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında İstanbullu vatandaşlardan çok sayıda doğalgaz faturasına yönelik şikayet aldıklarını, inceleme yapıldığında sayaç okuma işlemlerinin olması gereken 30 günlük süreç içerisinde değil 45-50 günde gerçekleştiğini söylemiş, fazla kesilen tutarın iadesi için İGDAŞ'a yazı gönderdiklerini açıklamıştı. EPDK'nın bu hamlesinin ardından İGDAŞ'tan açıklama geldi.

EPDK uyarısı üzerine faturaların iptal edildiği ve 30 günlük fatura düzenlenilmesi için çalışmaların başladığına yer verilen İGDAŞ açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı: EPDK'nın uyarısı üzerine ödenmeyen faturalar iptal edilerek 30 günlük faturalar düzenlemek için çalışma başlatılmıştır. Buna göre yeni fatura bedeli, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek; hâlihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır. Ödenmiş faturalarda da esasen gerçek tüketimden kaynaklanan bedel ödenmiş olmakla birlikte; abonelerimizin talebi halinde, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek; hâlihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır. Bu durumda, bakiye tüketim için ödenmiş tutar sonraki faturadan mahsup edilebileceği gibi talep halinde iadesi sağlanacaktır.