Doğalgaz Desteği Hakkında Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu doğalgaz desteği hakkında Bakan Yanık’tan açıklamalar geldi. Peki bu destek kimlere verilecek, ne zaman başlayacak, şartları neler?

Doğalgaz Desteği Hakkında Açıklama Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu doğalgaz desteği hakkında programlarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

‘’İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz.’’

Bakan Yanık açıklamasında: ‘’ Programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlara katkısı açısından doğal gaz desteğinde çalışıyoruz inşallah." İfadelerini kullandı.

Başvurular nasıl olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık ödemeler hakkında: ''Sağladığımız kömür yardımı kadar doğal gaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğal gaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğal gaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız" dedi.

Şubat ayında başlayacak olan başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtiliyor.