Doğalgaz Bedava Diye Bunu Yaptıysanız Yandınız! Doğalgaz Faturanız İle İlgili Kritik Nokta!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nisan ayı doğalgazının tüm Türkiye'de ücretsiz olduğunu açıklamasından sonra bir çok vatandaş havalarında soğuk olmasının etkisiyle doğalgazı sonuna kadar açmıştı. Ama kaçırdıkları bir nokta var.

Doğalgaz Bedava Diye Bunu Yaptıysanız Yandınız! Doğalgaz Faturanız İle İlgili Kritik Nokta!

Doğalgazın ücretsiz olduğunun açıklamasından sonra bir çok vatandaş evlerindeki kombinin derecesini bir hayli yükseltimişti. Ancak edinilen bilgilere göre doğalgazın ücretsiz olması fatura gününüze göre değişeceği için yüklü bir fatura ile karşılaşabilirsiniz.

Nisan ayında olmamıza rağmen havalar hala soğuk. Bir çok evde hala kombiler açık. Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgazın bir ay ücetsiz olacağını açıklamıştı. Buna güvenen bazı vatandaşlar doğalgazın derecesini bir hayli yükseltti. Ancak doğalgazın ücretsiz olması fatura gününüze göre değişiyor. Örneği Fatura gününüz 25 Nisan ise 25 Nisan'dan sonra yaktıklarınız ücretsiz olacak. Ancak Cumhurbaşkanı bu müjdeyi vereli 1 hafta oluyor. 

Ne Olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konutlarımızda ilk bir ay tamamı ücretsiz, bir yıl mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğal gazı ücretsiz veriyoruz" şeklinde müjdeyi duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, "Bugün gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" dedi.