DİSK'ten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Çıkışı

Kocaeli bölge Temsilciliğinin, İzmit Sabri Yalım Parkı'ndaki etkinliğe katılarak burada gündeme ve emeklilikte yaşa takılanlar meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çerkezoğlu, işsizlikle ilgili, "İşsizliğin sebebi, iş gücüne katılımdaki artış değil, istihdamdaki azalmadır. Bu işsizlik sorununu çözmek, üretime dayalı bir ekonomik model, kalıcı ve güvenceli bir istihdamın artırılması için hükümeti adımlar atmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullanırken, emeklilikte yaşa takılanlar konu

DİSK'ten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Çıkışı

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, emeklilikte yaşa takılanların taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

Kocaeli bölge Temsilciliğinin, İzmit Sabri Yalım Parkı'ndaki etkinliğe katılarak burada gündeme ve emeklilikte yaşa takılanlar meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çerkezoğlu, işsizlikle ilgili, "İşsizliğin sebebi, iş gücüne katılımdaki artış değil, istihdamdaki azalmadır. Bu işsizlik sorununu çözmek, üretime dayalı bir ekonomik model, kalıcı ve güvenceli bir istihdamın artırılması için hükümeti adımlar atmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullanırken, emeklilikte yaşa takılanlar konusunu da hatırlattı.

DİSK Genel Başkanı EYT'lilerin taleplerinin görmezden gelinmemesi ve değerlendirilerek yerine getirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Belli bir çalışma süresini tamamladıktan sonra emekli olmak ve daha sonra da son nefesine kadar insanca yaşayacağımız bir ücret ve sosyal haklara sahip olmak, bu ülkede yaşayan herkes için bir yurttaşlık hakkıdır, devletin de görevidir, sorumluluğudur. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetine son verilmesi gerekir. Emeklilik yük değildir, haktır ve bu hakkın teslim edilmesi gerekir." şeklinde konuştu.