Dibe çakılan altın fiyatlarını şahlandıracak tahmin! O tarihi bekleyen altın zengini olacak

Altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken detayların araştırılmaya başlandığı görülüyor. Meydana gelen düşüş sonrası ilk açıklama altın ve döviz piyasası uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Memiş yaptığı açıklamada değerli analizlerini yatırımcılarla paylaştı.

Dibe çakılan altın fiyatlarını şahlandıracak tahmin! O tarihi bekleyen altın zengini olacak

Altın piyasasında düşüş eğilimi devam ediyor. Birçok altın yatırımcısı da altın fiyatlarında meydana gelen düşüşün ne zaman biteceğini araştırıyor. Altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bazı detaylar araştırılmaya devam edilirken, düşüş sonrası ilk açıklama altın ve döviz piyasası uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Uzman isim, yaptığı açıklamada değerli analizlerini yatırımcılarla paylaştı.

Altın piyasası denildiğinde aklımıza ilk gelen isimlerden biri İslam Memiş'tir. Memiş, sosyal ağ hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ons altının (xau/usd) fiyatı 2 bin 280 ile 2 bin 380 dolar arasında, altının gramı ise 2 bin 500 ile 2 bin 600 lira arasında değişiyor. Kendimizi korumalı ve sessizce temmuz ayını beklemeliyiz. Jeopolitik gerilimler artık değerli metallerin ons başına fiyatlarını belirliyor. Gram tarafını dolar belirliyor. Bir yatırımcı bir sabah uyanır ve karar vermek istemezse;

Dibe çakılan altın fiyatlarını şahlandıracak tahmin

1 – Kaldıraçlı işlemlere girmeyecek

2 – Maruz kalınmayacak

3 - Fiyata değil miktara odaklanılacak.

Bir ons altın (xau/usd) 2.417 dolar iken 2.295 dolara yükseldi. Şimdi 2 bin 308 dolar... Altının gramı 2 bin 700 liradan 2 bin 531 liraya çıktı. Şimdi ise 2.551 lira.. Düşmemişti, görmedim, kesinlikle geç kaldım diyen herkese duyurulur.

Dolar/altın eşdeğeri döviz kuru (USD/KG) 81.200 USD'den 77.280 USD'ye yükseldi. Ağırlığı 3.920 idi... Şimdi ise 77.910 dolar... Neden dolarla dolar, altın alacağız belli.

2.300 doların altında kalırsa hâlâ 2.280 dolar kaldı. Gümüş ayrıca 26,50 doları destekliyor. 1 Mayıs, Fed'e kadar durgun kalacak. Ancak İran-İsrail'in misillemesi durumu değiştirdi. Çekilmenin kalıcı olmayacağını belirttim.