DGS Sınav Ücretlerine 20 TL Zam Yapıldı

2020 yılında 130 TL olarak uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ücretlerine 20 TL zam yapıldı. 2021 DGS sınav ücreti 150 TL olarak belirlendi.

DGS Sınav Ücretlerine 20 TL Zam Yapıldı

ÖSYM tarafından bugün yapılan açıklamada, 2021 DGS için başvuruların alınmaya başlanacağı ilan edilirken ilgili sınavın 21-31 Mayıs tarihleri arasında alınacağı, sınavın 11 Temmuz'da uygulanacağı kaydedildi. Sınav ücretinin 150 TL olduğu DGS ile ilgili tüm detaylara ÖSYM'nin resmi sayfasından erişim sağlanabilecek. 

DGS SINAV ÜCRETLERİNE 3 YILDA 50 TL ZAM YAPILDI

2018 yılında DGS sınav ücreti 100 TL, 2019 yılı DGS sınav ücreti 120 TL , 2020 yılı DGS sınav ücreti 130 TL olarak belirlendi. Adaylar bu yıl ise 150 TL sınav ücreti ödemek durumundalar.

DGS BAŞVURU ŞARTLARI

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler. 

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına yerleştirme işlemleri de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.