Devletten Yaşlılara 2 Bin 132 TL

Devletten yaşlı vatandaşlara , iki başlık altında ayda 2 bin 132 TL'ye kadar ödeme yapılabiliyor. İşte evde bakım desteği ve 65 yaş aylığı maaşı alma şartları.

Devletten Yaşlılara 2 Bin 132 TL

Yaşlılara 2 bin 132 TL.

65 yaşını geçen vatandaşlara 65 yaş aylığı olarak bilinen maaş 2020 yılında 672 TL oldu. Halen 65 yaş üstü olan vatandaşlara verilen maaş için yılın her dönemi başvuru yapılıyor. Bu ödeme için vatandaşların kendisi ile eşinin gelirlerine bakılıyor. 

Yaşlılara 65 yaş aylığının yanı sıra evde bakım parası ödmesi de yapılıyor. Yaşlılık maaşını alabilmek için kişinin kendisi ile eşinin gelirine bakılıyor. Bu gelir 1402 TL 'nin altında ise vatandaşlara 672 TL 'lik 65 yaş aylığı ödemesi yapılıyor. 

Öte yandan devlet , yaşlı vatandaşların ailelerinden ayrılmaması için onlara evde bakım desteği ödemesi de yapıyor. 

Evde bakım desteği ödemesinin miktarı ise ayda 1460 TL 'dir. 

EVDE BAKIM DESTEĞİ ŞARTI

Evde bakım maaşı alabilmek için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu almak gerekiyor. Yüzde 50 ve üzerinde engelli vatandaşların yakınlarına verilen engelli bakım desteği için evdeki gelirin kişi başına 1402 TL olması gerekmektedir. Toplam gelirin kişi sayısına bölünmesi sonucu oluşan rakam bunun altında ise vatandaşlar evde bakım ödemesi alabiliyor. 

Şartlar sağlanıyorsa yaşlıların evine hem 65 yaş aylığı hem de evde bakım desteği girebiliyor. İki maaşın eklenmesi ile birlikte bu tutar 2 bin 132 TL 'ye kadar çıkabiliyor. Ve bu rakamlar her sene memur maaş katsayısı ile birlikte artıyor. 

İşsizlere 2335 TL maaş detayları için TIKLAYIN