Devletten Tüm Kadınlara Verilecek Destek Ödemeleri!

Devlet çalışan ve çalışmayan, ev hanımı olan kadınlara çeşitli başlıklar altında çok sayıda ödenek ödemektedir

Devletten Tüm Kadınlara  Verilecek Destek Ödemeleri!

Devlettarafından her yıl yeniden belirlenen bu ödemeler  Aile Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla ailelere ödenmektedir. Farklı pozisyonlarda yapılan bazı nafakalar bilinmediği için pek çok kişi bu nafakalardan yararlanamamaktadır. Çalışan ve çalışmayan binlerce kadına nafaka nakit olarak ödeniyor.


Tüm Annelere Doğum Parası
Tüm annelere ister çalışan olsun ister ev hanımı devlet tarafından her doğum için ödeme yapılmaktadır.Devlet tarafından sağlanan bu ödemede, kadının sigortalı olup olmamasına ve gelirine bakılmaksızın analık yardımı ödenir. Devlet, ilk çocuk için  aileye 300 lira ödüyor. İkinci çocuğa 400 lira ödeme yapılır. Üçüncü ve sonraki çocuklara 600 lira ödeme yapılır.


İş Kurmak İsteyene Destek Ödemesi
İşkur tarafından yayınlanan işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara  İŞKUR tarafından günlük maaş ödenmektedir. İŞKUR'un söz konusu ödemelere ilişkin yaptığı açıklamada, işbaşı eğitimlerine kaydolan ve bir meslekte işbaşı eğitimi alan kadınlara günlük 179 liraya kadar ödeme yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "İş arayan olarak katılımcılara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL, meslek olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlara katılanlara günlük 179,95 TL ödenmektedir. 

Ayrıca 65 yaşını doldurmuş, çalışmayan ve geliri olmayan kadınlara da 65 yaş aylığı bağlanıyor ve aylık 264  TL maaş alıyorlar.


Aile Bakanlığı engelli  ve bakıma muhtaç kadınlar için ödeme yapar. Engelli kadınlara %40-69 arası  865 TL, %70'in üzerindeki engellilere 1298 TL ödeniyor.


Söz konusu ödemelerden yararlanmak isteyenlerin  en yakın Aile Bakanlığı il veya ilçe müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Başvuru bu yerlere gönderildikten sonra incelenecek ve yardıma ihtiyacı olan ve şartları sağlayan vatandaşlara ödemeler yapılacak. Ödeme Şube Müdürlüğü aracılığıyla nakit olarak yapılır.