Devletten Nakit, Kira ve Gıda Yardımı-İşte Başvuru Formu (Biz Bize Yeteriz)

Devletten vatandaşlara 1000 TL sosyal yardım, gıda ve kira yardımı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yardıma ihtiyacı olan vatandaşların başvurusunu yapması gerektiğine yer verildi.

Devletten Nakit, Kira ve Gıda Yardımı-İşte Başvuru Formu (Biz Bize Yeteriz)

İşte sosyal destek başvuru sayfası.

Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar , devletin yaptığı yardımları , yardımarın başvuru bilgilerini, başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda başvuru bilgilerine yer verdik.

BİZ BİZE YETERİZ KAMPANYASI İLE VATANDAŞLARA YARDIM

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Biz Bize Yeteriz kampanyasından gelen yardımlarla vatandaşlara sosyal destek ödemeleri yapılıyor. 

Bazı vatandaşlar ise Biz Bize Yeteriz Kampanyasına yardım başvuru için başvuru formunu araştırıyor. Ancak Biz Bize Yeteriz kampanyası için yardım başvuru alınmıyor. Yardım başvuruları e Devlet üzerinden Çalışma Bakanlığı'na yapılıyor. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda bulunan sayfa üzerindne başvurusunu yapması gerekmektedir. 

1000 TL BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR

E Devlet sosyal yardım sayfasına gidildiğinde karşımıza çıkan ekranda , pandemi 1000 TL sosyal destek başvurusunun devam ettiğine yer verildi. Açıklamada "3. Faz Sosyal Destek Programı başlamıştır. Başvurular Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru hizmeti üzerinden alınacaktır.
Hizmeti aşağıdaki adresten kullanabilirsiniz." denildi.

Pandemi 3. faz sosyal destek başvurusu yapacak adaylardan aşağıdaki adaylara 1000 TL ödeme yapılmayacağına yer verildi. Aşağıdaki şartların dışında kalanlar başvuru yapabilir.

  • 1000 TL 'lik yardım için değerlendirmeler kişiye göre değil evde yaşayanlara göre yapılacak. Bir evden sadece bir kişi başvuru yapabilecek. Aynı haneden çok başvuru olabilir ama o evde yaşayan sadece 1 kişiye 1000 TL verilebilecek. 
  • Korona nakdi yardımıını daha önce almayanlara verilecek. 1. ve 2. faz kapsamında 1000 TL yardım alanlar, bu destekten faydalanamayacak. 
  • 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamında olan kamu işçilerine nakdi yardım yapılmayacak.
  • 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamında olan memurlara da nakdi yardım yapılmayacak.
  • SGK 'dan gelir ya da aylık alan emekliler de 1000 TL korona nakdi yardımından faydalanamayacak. 
  • İşsizlik maaşı alanlara 1000 TL verilmeyecek. 
  • Kısa çalışma ödeneği alanlara verilmeyecek. 

SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU

Devletten sosyal yardım almak isteyen vatandaşların aşağıdaki sayfaya gitmesi gerekmektedir:

https://www.turkiye.gov.tr/aspb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru

Linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısma tıklayıp e Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranızla giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza sosyal yardım ve 1000 TL yardım başvuru ekranı çıkacak.

Burada sağ üstte bulunan YNEİ BAŞVURU kısmına tıklayıp sosyal yardım başvurunuzu yapın.

Sayfada yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu hizmeti kullanarak, ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ekonomik destek talepleri için ön başvuruda bulunabilirler. Bu hizmetten yararlandırılan çocukların durumları en geç üçer aylık süreler ile izlenmektedir. İzlemelerde hizmetin devamı veya sonlandırılması değerlendirilmektedir."

İlanlar için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA