Devletten İcralık Vatandaşa Destek: Elektrik, Doğalgaz, Su, Telefon...

Maddi durumu kötü olan vatandaşın icra ile haciz problemine devlet el uzattı. 9 milyona yakın ihtiyaç sahibi yurttaşa toplamda 30 milyar lira tutarında icra borcu tasfiye edileceği açıklandı. Devlet, icralık vatandaşa destek vermeye karar verdi.

Devletten İcralık Vatandaşa Destek: Elektrik, Doğalgaz, Su, Telefon...

Devlet, Vatandaşın Hangi Borcunu Ödeyecek? 


Telefon, doğalgaz, su ile elektrik gibi temel gereksinimleri ait imza atılan sözleşmelerden kaynaklı bir şekilde meydana gelen borçları devlet üstlenecek. Dar gelirli vatandaşın icra ile haciz problemini çözmek maksadı doğrultusunda 30 milyar lira tutarında icra borcu tasfiye edildi.


Hükümetin Ekonomi Programında Vardı 


Ekonomi yönetiminin uzun zamandır üzerinde yoğun bir şekilde gayret gösterdiği ‘dar gelirli vatandaşlara ilişkin destek paketi’ uygulanacak. Değerlendirilen icra ile haciz problemleri çözecek ve böylece paketin 9 milyona yakın vatandaşın icra takibine düşmüş olan toplamda 30 milyar lira civarındaki borcunun tasfiyesi ile sonuçlanacak.

5 milyona yakın hanenin 2 bin liraya kadar borcu icradan otomatik bir şekilde düşecektir ve bu amaçla ailelerin icradan düşecek olan bu borçları doğrultusunda borçlu oldukları şirketler icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider şeklinde gösterecek ve böylece vergiden düşecek.
1 milyona yakın yurttaşın varlık yönetim firmalarına devredilmiş 2500 TL'ye kadar olan icra takibinde bulunan borçlarını devlet düzenleyeceği belirtilmiştir ve Hazine ile Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu düzenlemeyi daha önce açıklamıştı.