Devletten Annelere 2700 TL'ye Kadar Destek Ödemesi

Devlet , annelere birçok başlık altında destek ödemeleri sağlıyor. Özellikle korona sürecinde vatandaşlar , destek ödemelerinin ne olduğunu , başvuru şartlarını ve başvuru bilgilerini araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda annelere verilen bazu devlet desteklerinin detaylarına yer verdik.

Devletten Annelere 2700 TL'ye Kadar Destek Ödemesi

Annelere devletten yardım.

Korona sürecinde zor günler geçiren vatandaşlar , devlet tarafından verilen yardımları araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak takipçilerimize devletyardımlarının başvuru bilgilerini , şartlarını ve detaylarını zaman zaman aktarıyoruz. Bu yazımızda ise devlet tarafından annelere verilen yardımlara yer verdik.

SAĞLIK YARDIMI

Sosyal güvencesi olmayan , muhtaç durumda bulunan ailelere çocuklarını sağlık kontrolüne göndermeleri,  anne adaylarının ise hamilelik süresince sağlık kontrolüne gitmeleri ve doğumlarını hastanede yapmaları şartıyla yapılan yardımlardır. 0-5 yaş arası çocuklar ve Hamileler bu yardımdan faydalanabiliyor.

Yardım tutarı: •Doğumun Hastanede yapılması halinde bir seferlik 100 TL, •Şartlı lohusalık için doğumu takip eden ilk 2 ay süresince aylık 45 TL, •Gebelik döneminde aylık 45 TL, çocuk için aylık 45 TL. 12 ay boyunca iki ayda bir toplu ödeme yapılır.

ÇOKLU DOĞUM PARASI

Çoklu doğum ile dünyaya gelen 0-2 yaş aralığında çocukların bulunduğu muhtaç hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının desteklenmesine yönelik düzenlenen programda anneye aylık 150 TL ödeme yapılır. (Çoklu doğum: İkiz üçüz,...)

Bu yardıma başvuru yapabilmek için vatandaşların "Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olması" gerekmektedir.

DOĞUM YARDIMI

15.05.2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumları kapsayan doğum yardımında her çocuk için ayrı para ödemesi yapılır. Birinci çocuk için 300 TL, İkinci çocuk için 400 TL ve Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL ödeme yapılır. 

RAPOR PARASI

Çalışan annelere doğumda rapor parası veriliyor. Bu ödeme de maaş üerinden hesaplanıyor. 

SÜT PARASI

Emzirme yaşında çocuğu olan annelere ayda 202 TL emzirme parası verilir.

İşte tablo:

BAŞVURU

Rapor parası, yarım gün çalışma ve emzirme ödeneği başvuruları çalışan kadınlara yapıldığı için başvurular SGK üzerinden yapılmaktadır. 

Diğer yardımlara başvuru için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl - İlçe Müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekmektedir. 

Diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi ve iş ilanlarını takip için TIKLAYIN

1000 TL BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR

Devlet tarafından milyonlarca kişiye verilen 1000 TL nakit desteğine başvurular devam ediyor. İhtiyaç sahibi anneler, 1000 TL 'lik devlet yardımına başvuru yapabilirler. Başvuru yapmak için TIKLAYIN

DEVLET YARDIMLARINDAN HABERDAR İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN