Devletten 25 Milyar Liralık Aile, Eğitim ve Enerji Desteği

Aile destek tutarları, elektrik ile doğalgaz faturalarına destek ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı gibi çeşitli yardımlar yapılması için ayrılan bütçenin 25 milyar lirayı bulması bekleniyor. Hükümetin yeni dönem içerisinde sosyal yardım paketi kapsamında aile ve enerji destek tutarları artırılacak. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu gibi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına Kırtasiye ve eğitim desteği sunulacak.

Devletten 25 Milyar Liralık Aile, Eğitim ve Enerji Desteği

Eğitim, Enerji ve Aile Destekleri
Tam da bu açıdan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir araya gelmek suretiyle enerji ve eğitim destekleri olmak üzere 3 alan üzerinde meydana gelecek paketin detaylarını görüştü.


Sosyal yardım paketinin ayrıntılarını ise ekim ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.


Aile Destek Programı Tutarı Artırılacak
Anadolu Ajansı'nın hazırlamış olduğu habere göre mevcut durumda 450 ile 600 lira arasında değişiklik gösteren miktarlarda olmak kaydıyla 12 aylık süre ile ödenecek olan Aile Destek programı tutarları ile bundan faydalanacak alet sayısının yeni paket ile artırılması öngörülüyor.


Şimdiye kadar program kapsamında 1,6 milyon haneye sosyal yardım ile dayanışma vakıflar aracılığı ile hak sahipliği verildi. 

İlk etapta başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon lira destek ödemesi yapıldı.


Elektrik ve Doğalgaz Tüketim Destekleri
Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir müjdeyi ise doğalgaz tüketim desteği programı açısından vermişti. Erdoğan, 2022 senesi içerisinde de devam ettirilecek desteğin kronik hastaların ya da yaşam destek cihazlarına bağlı bir şekilde bulunan vatandaşların bulundukları hanelere %5 fazlası ile yapılacağını duyurmuştu.


Program kapsamında müracaat işlemleri e-devlet uygulaması üzerinden yapılmaya devam ediliyor. Yıl içerisinde iki defa yapılan ödemeleri kapsamında haneleri 450 ile 1150 TL arasında destek sağlanıyor. Söz konusu bu desteğin ve destekten faydalanacak hanelerin aktarılması hedefleniyor.