Devletin Tepesindeki İsimden Asgari Ücretliyi Sevindirecek Açıklama

2023 yılı asgari ücretinin belirlenmesine sayılı günler kala asgari ücretle ilgili flaş bir açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan geldi. Oktay, asgari ücret zammı için tüm kesimleri memnun edecek miktarda olacağına inandıklarını söyledi.

Devletin Tepesindeki İsimden Asgari Ücretliyi Sevindirecek Açıklama

Asgari ücretlinin gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda. Aralık ayında toplanacak komisyon sonrası asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken yetkili isimlerden üst üste açıklamalar gelmeye başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBBMM) Plan Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Oktay, fiyat istikrarı ve ücret adaleti iddialarına da cevap verdi.

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak

Asgari ücretin hakkında açıklama yapan Fuat Oktay, 1 Temmuz’dan itibaren asgari ücretin 5.500 TL’ye çıkarıldığını belirterek, “2021 yılına göre net asgari ücretin kümülatif artış oranı yaklaşık yüzde 95’tir. Tüm ücretlilerin asgari ücret düzeyine kadar olan gelirleri gelir ve damga vergisi dışında bırakılarak tarihi bir adım atılmıştır” dedi.

Oktay, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Yapılan yasal düzenlemeyle yalnızca işçiler değil, tüm çalışanlar kapsama alınmıştır. Böylece ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kısmı vergi dışı bırakılarak işçilerin net ücretlerinde çok önemli bir artış sağlanırken, istihdam, üretim ve yatırım da desteklenmiştir.

Komisyon Aralıkta Toplanıyor

Son iki kararını işçi ve işveren kesiminin oybirliğiyle alan Asgari Ücret Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarına Aralık ayında başlayacaktır.

Tüm Kesimleri Memnun Edecek

Asgari ücretin toplumun tüm kesimleri bakımından memnuniyet sağlayacak bir düzeyde, işçi ve işveren taraflarının tam mutabakatıyla belirleneceğine inanmaktayız.”

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /