Devlet yardım musluğunu açtı! O şarta göre hane başı 5.330 TL yardım parası hesapta!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Mart ayından itibaren sosyal yardımları artırarak ailelere destek vereceği bildirildi. Ocak 2024'te memur maaşlarına yapılacak artışın da etkisiyle, zor durumdaki ailelere yapılan yardım miktarını önemli derecede artıracak. Detaylar haberimizde..

Devlet yardım musluğunu açtı! O şarta göre hane başı 5.330 TL yardım parası hesapta!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ailelere yönelik yeni hazırladığı sosyal yardım programı açıklandı. Sosyal yardımlardaki artış, 10 Mart'tan itibaren hane halkına toplam 5 bin 330 TL tutarında ödenecek. Ocak 2024'te memur ve kamu çalışanlarına yapılan maaş artışı sonrasında hesaplanan sosyal yardımlar yüzde 50 oranında artırıldı. Bakanlık yetkilileri, artışın ailelere önemli destek vereceğini açıkladılar.

SED ÖDEMESİ NE KADAR?

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili açıklamasında Şubat ayı ekonomik ve sosyal destek ödemelerinin tamamlandığını ve toplam 872,4 milyon TL maaş alındığını söyledi. Şubat SED ödemeleri 6.505 TL'ye kadar ödenekleri içeriyor ve vatandaşlar da hesaplarından para çekebiliyor.

Bakan Göktaş, ayrıca aile destek programı kapsamında bugüne dek 8,3 milyar TL ödeme yapıldığını vurguladı. Bu artışla birlikte 2024 yılı Aile Destek Ödemesi tutarı da yeniden güncellendi. Buna göre kişi başına düşen ortalama ödeme farklı gelir grupları kapsamında şu şekilde belirleniyor:

O şarta göre hane başı 5.330 TL yardım parası hesapta!

1.250 TL: Geliri 450 TL'ye kadar olan haneler

1.100 TL: Geliri 450 ile 911,15 TL arası

950 TL: Geliri 911,15'ten 1.372,30 TL'ye

850 TL: Geliri 1.372,30 ila 5.667,37 TL arası

Ayrıca çocuklu ailelere ek ödeme yapılacak olup bu ödemelerin de çocuk sayısına göre değişiklik göstermekte olduğu belirtildi.

Engelli maaşı ödemelerine gelince, 2024 yılı engelli maaşı ödemelerinin Ocak ve Temmuz aylarında farklı oranlarda arttığını, özellikle engelliler için yüzde 70 ve üzeri ödeme tutarının 4.196 TL'ye çıktığını görüyoruz.

18 yaş altı engelli çocuklara ödenen sosyal yardım yardımları ise 2.079 TL olarak belirlendi. Engelli maaşı ödemeleri 4-11 Mart tarihleri ​​arasında hesaplara yatırılacak.

Sosyal yardım alması gereken vatandaşlar sosyal yardım ödemesi için e-devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunabilecek, bu tutar memur ve çalışan maaş artışlarına göre temmuz ayında yeniden hesaplanacak. Bazı sosyal yardımlar için belediye yetkilileri ve Sosyal Dayanışma ve Destek Kuruluşları ile iletişime geçmek gerekebilir. Bu konu hakkında detaylı bilgi alabilmek için resmi kuruluşlarla iletişime geçmek önem taşımaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyal yardım programlarının güçlendirilmesi ve dezavantajlı vatandaşların desteklenmesi amacıyla yeni bir adım daha atıldı. Mart ayında başlatılacak sosyal yardım artışları hanelere toplam 5.330 TL ödenecek. Ocak 2024'te memur ve kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan zam sonrasında bu adım yüzde 50 artışla atıldı.

Özellikle Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin artırılması, ailelerin üzerindeki maddi yükün hafifletilmesi yönünde önemli adım olarak görülüyor. Bu yeni yardım programıyla dezavantajlı ailelerle ilgili sosyal yardım programlarının etkin uygulanması ve toplumsal dayanışmanın da güçlendirilmesi amaçlanıyor.