Devlet kesenin ağzını açtı! Genç, yaşlı kadın erkek 9.908 TL tek seferlik yardım geliyor!

Devlet, işsiz vatandaşlardan desteğini esirgemiyor! İşte işsizlik maaşına ilişkin bilmeniz gerekenler...

Devlet kesenin ağzını açtı! Genç, yaşlı kadın erkek 9.908 TL tek seferlik yardım geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işsiz kalan vatandaşlarına umut ışığı olmaya devam ediyor. 2024 yılında başlatılan yeni bir destek programıyla, işsizlikle mücadele edenlere önemli bir finansal destek sağlanacak. İşini kaybeden her vatandaş, devlet tarafından 9809 TL'lik bir sosyal yardım alabilecek.

Peki, bu destek nasıl sağlanacak ve kimler başvurabilir? İşsizlik maaşı talebinde bulunmak isteyenler, İŞKUR üzerinden başvuru yapabilirler. Ancak sadece maddi yardım değil, iş arama sürecinde ve iş bulduktan sonra da devletin desteği devam ediyor.

kimler işsizlik maaşı alabilir

Ayrıca, işbaşı eğitim programına katılanlar için de çeşitli ödemeler mevcut. Bu programa dahil olanlar günlük 653,93 TL veya 490,45 TL gibi önemli bir destek alabilirler. Tam zamanlı kayıtlı iş arayanlar için aylık 19,619 TL, kısmi zamanlı öğrenciler için ise aylık 14,713,5 TL gibi destek miktarları söz konusu.

Bu destekler, işsizlikle mücadelede vatandaşlara önemli bir güvence sağlayacak. Hem maddi olarak rahatlamalarına yardımcı olacak hem de iş bulma süreçlerini daha etkin bir şekilde yönlendirebilecekler. Başvuruların başlamasıyla birlikte, işsizlikle mücadelede yeni bir dönem başlıyor.