Dev Havayolu Şirketi İflasın Ardından Yeniden Sahneye Dönüyor: Onlarca Yeni Uçakla Yeniden Havalanıyor!

Hep iflas haberlerinden bahsedip durduk. Bu sefer de güzel bir haber verelim. İngiltere merkezli Monarch Airlines, 6 yıl önce faaliyetlerini durdurmuştu. Yoğun isteklerden sonra dev havayolu şirketi geri dönmeye hazırlanıyor.

Dev Havayolu Şirketi İflasın Ardından Yeniden Sahneye Dönüyor: Onlarca Yeni Uçakla Yeniden Havalanıyor!

Koronavirüs sürecinde zor günler geçiren havacılık sektörü, birçok iflas vermiş ve dünyaca ünlü firmalar iflas bayrağı açmıştı. İngiltere merkezli Monarch Airlines de 2017 senesinde 450 bin rezervasyonu olmasına rağmen iflas ettiğini açıklamıştı. Hem İngilizlerin hem de Monarch Airlines yolcularının yoğun ısrarından sonra şirket geri dönmeye karar verdi.

Tekrardan havalanacak

Habergazetesi.com.tr'nin haberine göre, Birleşik Krallık turizm sektöründe güçlü ve yeni bir şirketi faaliyete geçirdiklerini söyleyen Daniel Ellingham , kuruluş tarihinin 55. Yıl dönümünde Monarch markasını tekrardan hava sahasına kavuşturdukları için çok onurlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.

Tekrardan kurulan Monarch’ın o anda Avrupa ve Birleşik Krallık firmalarından yatırım aldı. Resmi prosedürler devam ederken gerekli başvuruların da yapıldığı bildirildi.

15 uçak için sipariş verildi

Monarch hava yolu şirketi iflas haberinden önce filosunda bir adet Boeing 737-800 ve 35 adet Airbus A320 vardı. Bu özelliklere sahip aynı uçakları tekrar kullanmayı istediklerini dile getirildi. Şimdiden 15 adet uçak için görüşmelerin başladığını biliniyor.

Monarch Airlines hakkında

Monarch Airlines, Avrupa, Afrika ve Asya'da 40'tan fazla noktaya uçuş sunan, İngiltere'nin önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketlerinden biridir. Monarch Airlines, modern ve yakıt tasarruflu uçaklardan oluşan bir filonun yanı sıra, yüksek kaliteli hizmetinden ve rekabetçi fiyatlarından memnun olan sadık bir müşteri tabanına sahiptir.

2017 senesinde iflas eden ve 6 senedir uçmayan Monarch Airlines, 2023 yılının sonuna kadar yeniden havalanmayı amaçlıyor.