Denizbank, TEB ve QNB Finansbank Müşterilerine İyi Haber

Rekabet Kurulu, Denizbank, QNB Finansbank ve TEB'in ATM Paylaşım Platformu protokolüne bireysel muafiyet tanıma kararı aldı.

Denizbank, TEB ve QNB Finansbank Müşterilerine İyi Haber

Bu kararla birlikte söz konusu bankaların müşterileri 3 bankanın ATM'sinden herhangi bir ücret ödemeden işlem yapmayı sürdürebilecekler. Rekabet Kurulu, Denizbank, TEB ve QNB Finansbank arasındaki ATM Paylaşım Platformu Protokolü konusunda kararını verdi. Karar, Rekabet Kurulu'nun internet sayfasında yayımlandı.

Yayımlanan kararda , "Denizbank A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş. ve QNB Finansbank A.Ş. arasında, sahip oldukları ATM'lerin müşterilerinin ortak kullanımına açılmasına yönelik olarak imzalanan ATM Paylaşım Platformu Protokolü'ne 4054 sayılı Kanun'un 5. maddesinde yer alan koşulların tamamını karşılaması nedeniyle, süresiz bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi." denildi.

Kamu bankalarından sonra ilgili 3 banka da ortak ATM kararı almış, bu sayede ATM'lerden ilgili bankaların müşterileri herhangi bir işlem ücreti ödemeden kredi kartı borçlarını ücretsiz ödeme, 3 defa ücretsiz transfer, bakiye sorgulama, ücret ödemeden para çekimi gibi işlemleri yapmaya başlamıştı. Rekabet Kurulu'nun ardından ilgili üç bankanın müşterileri bundan sonra da işlem adeti sınırı bulunmadan işlemlerini sürdürebilecek