Denizbank Açıkladı: 6 Ay Faizsiz Kredi Verilecek

Denizbank Genel Müdürü bir son dakika açıklamasında bulundu. Hakan Ateş yaptığı açıklamada üretici kart ile binlerce kişiye 6 ay faizsiz kredi verileceğini söyledi.

Denizbank Açıkladı: 6 Ay Faizsiz Kredi Verilecek

Denizbank'tan 6 ay faizsiz kredi açıklaması.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş  bir son dakika açıklamasında bulundu. Ateş yaptığı açıklamada üreticilere 6 ay faizsiz kredi desteğinin sunulacağını, üretici kart ile sağlanacak bu finans sisteminin detaylarını duyurdu. "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında, DenizBank ve  sektörün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dönemindeki çalışmaları hakkında bilgi veren Denizbank Genel Müdürü Ateş, 2021 yılı için yüzde 3-4 oranında bir büyüme beklendiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Global olarak senkronize gerilemenin ve 2020'nin 3. çeyreğindeki  hızlı toparlanmanın ardından zorlu dönem 2021'de başlıyor. Gelişmiş ülkelerin  tasarrufları, borçlanma olanakları, üretim gücü ve eğitimli nüfus olanakları  varken, gelişmekte olan ülkelerde farklı sorunlar mevcut. Mali kaynakları zayıf,  emtia (petrol), turizm geliri gibi bağımlılıkları var, dünya genelinde düşük faiz  sayesinde yüksek borç yükü altındalar. Dolayısıyla 2021 yılında gelişmiş ülkeler  ile gelişmekte olan ülkelerin arasının açıldığını göreceğiz.

Küresel salgın krizi sonrası toparlanma sürecinde sektörler arası  ayrışma da çok belirgin olacak. En çok etkilenen yeme-içme, konaklama, ulaştırma,  eğlence gibi hizmet sektörlerinde toparlanma 2023'ü bulabilir. Diğer taraftan,  aşının yakın zamanda geleceğine ilişkin umut verici gelişmeler olmakla birlikte  dünya genelinde aşılama yapılabilmesi için ucuz, üretim kapasitesi yüksek ve  lojistik imkanları geniş aşılara ihtiyaç var. Bu durum da salgının yarattığı  etkilerin en azından aşıya ulaşabilen ülkeler açısından 2021 yılının ikinci  yarısına kadar devam edeceği ve merkez bankalarının kısa vadede politika  değişikliğine gitmeyeceğine de işaret ediyor."

ARTAN FAİZLER

Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmesi ile kredi faizlerinin yükseldiğini söyleyen Ateş, "Sonuç olarak, artan  karşılıklar ve azalan gelirlerle mücadele, 2021 yılında bankalarımızın önceliği  olacak. Artan faiz oranları sebebiyle 2020 yılının sonuna paralel olarak 2021  yılında kredi genişlemesinin yavaşlamasını bekliyoruz. Sektörde TL kredi  büyümesinin yüzde 13-15 civarında olmasını, buna mukabil yabancı para kredilerin  mevcut 165 milyar dolar seviyesinde kalmasını, TL mevduatların ise faize paralele  artmasını öngörüyoruz." dedi.

7/24 EFT

Ateş açıklamasını, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) dijital müşteri  kimlik tespiti konusunda yaptığı değişiklik sayesinde artık herkes şubeye gitme  ihtiyacı duymadan banka müşterisi olabilecek. Bu, bankalar ve fintekler arası  rekabet şartlarını eşitlemenin yanında potansiyel müşterilerimizin de sağlık  endişesi duymadan bünyemize katılması adına kolaylaştırıcı bir adım oldu.  TCMB'nin Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi sayesinde artık  e-para kuruluşları gibi bankalar da 7/24 EFT yapabilecek. Bu noktada TCMB ve  BDDK'nın Türkiye açık bankacılık ekosistemi için aldığı kararların da sektörü  değiştireceği görüşündeyim. Merkez Bankası'nın Bankalararası Kart Merkezi'ni  (BKM) bünyesine katarak API teknolojisinin kullanımına bir standart getirmesi ve  BDDK'nın yayımladığı yönetmelik ile açık bankacılığın sınırlarını net şekilde  çizmesi, bankaların bu alanda fintekler ve diğer tüm teknoloji şirketleriyle iş  birliği yapmasının önünü açıyor. DenizBank olarak 380'den fazla API noktamız ile  geleceğe hazırız." şeklinde sürdürdü.

6 AY FAİZSİZ KREDİ

Üreticilere 6 ay faizsiz kredi imkanının sunulacağını söyleyen Ateş, "Üreticinin tarımsal faaliyetini sürdürmesi için 6 aya kadar  faizsiz dönem ile finanse ettiğimiz Üretici Kart tarafında yüzde 25 ciro artışı  ile de desteğimizi sürdürüyoruz." dedi.

ÜRETİCİ KARTI NEDİR? KİMLERE VERİLİR?

Üretici Kart şu şekilde: Üretici Kart, üreticilerin tarımsal gereksinimlerine ve nakit akışlarına uygun olarak tarımsal işletme kredisi sağlamaktadır. Üreticiye tanımlanan kredi limiti Üretici Kart'a yüklenir, üretici tarımsal girdi ihtiyaçlarını bu kartla karşılar!

İşte başvuru şartları ve detayları.

  • Bitkisel üretim ve hayvancılık yapan çiftçilik belgesi sahibi üreticilerimiz Üretici Kart'a sahip olarak, Üretici Kart'ın sağladığı ayrıcalıklarından faydalanabilirler.
  • Detaylı bilgi almak ve Üretici Kart talebinde bulunmak için Tarım Bankacılığı hizmeti veren DenizBank Şubeleri’ne başvurabilir, 0850 222 6 800 no’lu DenizBank Tarım Hattımızdan bilgi alabilirsiniz.