Dar gelirliye ayda 4.196 TL maaş müjdesi! O şartı sağlayan her haneye ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların hesabına 4 bin 196 lira yatırdı. İşte bu ödemeden faydalanabilecek kişiler...

Dar gelirliye ayda 4.196 TL maaş müjdesi! O şartı sağlayan her haneye ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla destek ödemelerine devam ediyor. Son olarak, engelli vatandaşlara yönelik yapılan açıklama sonrasında hesaplara 4 bin 196 lira aktarıldı.

Bu destekten faydalanabilmek için belirli şartları taşımak gerekiyor. Öncelikle, engelli bireylerin ihtiyaç sahibi olmaları şartı aranıyor. Ayrıca, bu destekten yararlanmak isteyenlerin herhangi bir sosyal güvencelerinin bulunmaması ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin 5 bin 667 liradan az olması gerekiyor.

aile bakanlığı destek ödemesi

Diğer bir önemli koşul ise başvuran bireylerin 18 yaşını geçmiş olmaları. Bunun yanı sıra, engelli raporunun en az yüzde 40 olması gerekiyor. Engellilik oranına göre belirlenen miktarlar da farklılık gösteriyor. Yüzde 40 ile 69 arasında engellilik oranına sahip bireylere 2 bin 797 lira, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranına sahip olanlara ise 4 bin 196 lira ödeme yapılıyor.

Bu destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, vatandaşların sosyal ve ekonomik güvencelerini sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor.