Dar gelirli ailelere ayda 1500 TL yardım bağlanacak! Bakanlık tek şartı duyurdu

İhtiyaç sahibi vatandaşlara müjde! 1500 TL ödemeler başlıyor! Tüm detaylar haberimizde.

Dar gelirli ailelere ayda 1500 TL yardım bağlanacak! Bakanlık tek şartı duyurdu

Bakanlık yeni destek paketlerini duyurdu! Başvuru yapanlara 1500 TL ödeme yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DAR GELİRLİLERE 1500 TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok alanda sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bakanlık güncel olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1500 TL ödeme yapıyor. Ödemelerden terör olaylarından etkilenen ve acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar faydalanabiliyor. Yardım paketi kapsamında gıda, giyim, yol, eğitim, barınma gibi ihtiyaçlar yer alıyor. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na şahsen yapılabiliyor. 

bakanlık 1500 tl ödeme

Başvuru yapmak için kimlik kartının ibraz edilmesi gerekiyor. Terör olayları sebebiyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlar için sağlanan desteklerden faydalanmak için Bakanlık tarafından belirlenen şartların taşınması ve 18 yaşının doldurulması gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen giderek başvurularınızı oluşturabilir ve destek ödemeleriyle ilgili detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz. Başvuruların net olarak hangi tarihte başlayacağı ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Başvurular açıldıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden vatandaşlarla paylaşılıyor.