Damacana suyu 30 TL oldu, vatandaş çeşmelere koştu!

Son dönemlerde iğneden ipliğe gelen zamlardan damacana suyu da nasibini aldı. Gelen son zamlar ile birlikte bir damacana su 30 TL'ye gelince, vatandaş ellerinde ki boş şişeler ile ormanlık alanlardaki çeşmelere koştu.

Damacana suyu 30 TL oldu, vatandaş çeşmelere koştu!

Son dönemlerde artan hayat pahalılığı damacana su fiyatlarınıda vurdu. Son gelen zamlar ile birlikte bir damacana suyun fiyatı ortalama olarak 30 TL'ye dayandı. Damacana suyun fiyatını öğrenen vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, vatandaş çareyi ücretsiz akan çeşmelerden doldurmakla buldu. Evlerinde ki boş şişeleri alan vatandaşlar ormanlık alanlarda ki çeşmelere koşarak, şişelerini doldurmaya başladı. 

Dar gelirli vatandaş damacaya suya 30 TL veremiyor

Ücretsiz olarak boş şişesini doldurmak isteyen vatandaşların çeşmelere yoğun olarak gittiği ilçelerden biriside Sarıyer oldu. İstanbul Sarıyer Maden Mahallesinde bulunan bir çeşmeye giden vatandaşlar son dönemlerde zam furyalarından suyun da etkilendiğini, özellikle son zam ile birlikte damacana suyunun 30 TL olduğunu ve dar gelirli kişierin buna gücünün yetmediğini söylediler.

Boş damacanın fiyatı 75 TL

Öte yandan su bayileride gelen son zamlardan sonra hazır damacana su kullanan kişilerin azaldığını dolayısıyla bu durumdan fazlasıyla rahatsız olduklarını duyurdular. İstanbul'da damacana su bayisi bulunan Ahmet Çap, yaşanan bu süreçten vatandaşların fazlasıyla etkilendiğini, müşterilerinin bir kısmını arıtma cihazlarına yöneldiğini, bir kısmının ise su ihtiyacını ücretsiz akan mahalle çeşmelerinden karşılamak zorunda kaldıklarını aktardı. Çap, damacana suyuna gelen zamların aslında damacananın hammaddesine gelen zamların etkisi olduğunu, şu anda boş bir damacanın fiyatını 75 TL olduğunu vurguladı.