Damacana Sulara Yüzde 200 Zam

İstanbul’da damacana sulara son dört ayda fahiş oranda zam yapıldı. Dört ay önce 10 liraya satılan damacana sular şuan 25-30 liraya satılıyor.

Damacana Sulara Yüzde 200 Zam

İstanbul’da damacana suya son dört ayda yaklaşık yüzde 150 ve 200 oranında zam geldi. Fiyatlar neredeyse üçe katlandı. Satıcılar zamların, ulaşım maliyetlerinin artmasından kaynaklandığını belirtiyor.

Son dönemde ulaşım ve ham maddelerdeki maliyet artışlarının etkilediği ürünlerden biride hayat kaynağımız olan su. İstanbul'da 4 ay önce ortalama 10 liradan satılan damacana su 30 liraya kadar yükseldi. Fiyatlar, ilçe ve firmalara göre değişkenlik gösteriyor.

Fiyatlar Daha da Artabilir

Satıcılar, damacana su fiyatlarının önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatları ve pet şişelerde kullanılan hammaddelerin fiyatına bağlı olarak daha da artabileceğini belirtiyor.

Satışlar Yüzde 40 Azaldı

Damacana su satışı yapan firmalarda bu durumdan pek memnun değil. Satıcılar, satışların yüzde 40 oranında düştüğünü belirtti. Bu dönemde artan su fiyatlarına çözüm olarak vatandaşların şebeke suyu veya arıtmaya yöneldiğini söyledi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /