Cumhuriyet ve Çeyrek Altın Fiyatları Bugün Fırladı-6 Ocak 2020

Son dakika haberi: Cumhuriyet ile çeyrek altını fiyatı, bugün tarihinin en yüksek seviyesine kadar geldi. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri ve çeyrek ile Cumhuriyet altını fiyatlarında son durum.

Cumhuriyet ve Çeyrek Altın Fiyatları Bugün Fırladı-6 Ocak 2020

Son dakika haberi: Çeyrek altında rekor.

Kapalı çarşıdan son dakika haberi geldi. İran-ABD-Irak geriliminin artması nedeniyle altın fiyatlarında sert yükseliş görüldü. Gece saatlerinde gram altın 305 TL seviyesini gördü. 297 TL 'den aniden 305 TL seviyesine çıkan gram altın , daha sonra 302 TL seviyesine geriledi.

6 OCAK 2020 GÜNCEL GRAM ALTIN FİYATI

Öğle saatlerinde gram altın 303 TL seviyesine geldi ve bu seviyede sabitlendi. İşte gram altındaki değişim grafiği...

ÇEYREK ALTIN REKOR SEVİYEYE GELDİ

Kapalı çarşıda çeyrek altın fiyatı 12.30 'da güncellendi ve 495 TL 'ye geldi. 490 TL 'den alınan çeyrek altın 495 TL 'ye satışa sunuluyor. 

TARİHİNİN EN YÜKSEK SEVİYESİ

495 TL ile çeyrek altın tarihinin en yüksek seviyesini gördü. 

CUMHURİYET ALTINI 2 BİN TL 'Yİ GEÇTİ

Çeyrek altının yanı sıra Cumhuriyet Altını da rekor üstüne rekor kırdı. Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre Cumhuriyet Altını 2009 TL  'den alınıp 2039 TL 'ye satışa sunuluyor. 

SÜRPRİZ DEĞİL

Sydney'de MineLife Pty kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt , altındaki yükselişle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Altın 2020 yılına güçlü bir ivme ile girdi," dedi ve "ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin belirsizlikler ve İran konusunda artan güvenlik endişeleri dikkate alındığında, altının rallisi sürpriz değil" dedi.

KRİTİK TAHMİN

Aralarında Jeffrey Currie ve Damien Courvalin'in bulunduğu Goldman analistleri ise altın fiyatları ile ilgili, "Tarih, sonuçların büyük kısmı dikkate alındığında, altının muhtemelen mevcut seviyelerin çok ötesine ralli yapabileceğini gösteriyor," dedi ve şunları söyledi:

" Bu durum bizim uzun altın pozisyonunun bu gibi jeopolitik risklere karşı daha iyi bir hedge olduğunu gösteren önceki araştırmamızla uyumlu."

DÖVİZ KURU

Dolar kuru 5,97, Euro kuru ise 6,68 TL seviyesinde seyrediyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA