Cumhurbaşkanlığı'ndan Tasarruf Vurgulu 'EYT' Açıklaması: Maliyeti Dikkate Almak Durumundayız

Yüzbinlerce kişi ve aileleriyle birlikte milyonları ilgilendiren EYT meselesiyle ilgili İYİ Parti, MHP ve CHP'nin girişimleri devam ederken, hükümet EYT düzenlemesinin gündemde olmadığını, maliyeye getireceği yükün hesaplanması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Tasarruf Vurgulu 'EYT' Açıklaması: Maliyeti Dikkate Almak Durumundayız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

PARTİLERİN EYT TEKLİFİNE HÜKÜMETİN YANITI NE OLACAK?

Bir süredir İYİ Parti, MHP ve CHP tarafından gündeme getirilen emeklilikte yaşa takılanlar meselesiyle ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu da yanıtlayan Kalın, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun an itibariyle hükümetin gündeminde olmadığını , Ekim ayında partilerin EYT ile ilgili tekliflerinin meclise gelmesi durumunda bunların değerlendirileceğini fakat maliyetin de göz önüne alınması gerektiğini söyledi.

MALİYEYE ÜRETECEĞİ MALİYET DİKKATE ALINMALI, GÜNDEMİMİZDE YOK

Tasarruf vurgusu yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun gündeme gelmediğine vurgu yaparken, yarın da gündemde olmayacağını belirtti ve şu ifadeleri kullandı , "Şu anda hükümetin gündeminde bu konu yok. Teklif geldiğinde Ekim ayında bakılır. Ama bunun maliyeye üreteceği maliyeti de dikkate almak durumundayız. Bugün bu konu gündeme gelmedi, yarın da gündemimizde yok." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA