Cumhurbaşkanı Kararı Yayımlandı: Esnafların Kredi Borçları Ertelendi

Son dakika haberi: Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararında esnaf ve sanatkarların kredi geri ödemelerinde düzenleme yapıldı ve borçlar , corona nedeniyle ertelendi.

Cumhurbaşkanı Kararı Yayımlandı: Esnafların Kredi Borçları Ertelendi

Esnaf ve Sanatkarların kredi borçları ertelendi.

Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemede , corona nedeniyle mağdur olan esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının ertelendiği açıklandı. Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre corona pandemisi nedeniyle işleri zarar gören , işleri sekteye uğrayan esnaf ile sanatkarların Halkbank tarafından Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine bağlı bölge birliklerine ortak olan esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamında olan kredi borçlarının ertelendiğin yer verildi. 

Yayımlanan karara göre 30 Haziran 2020 ve öncesinde kullanılan düşük faizli kredilerden doğan borçlardan 1 Temmuz ile 30 Eylül 2020 döneminde vadesi dolacak olup, kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren itfa edilmeyen borçların başvuru şartsız faiz tahakkuk ettirilerek ve taksit sayısı değiştirilmeden ertelenmesine karar verildi.

Erteleme 3 ay oldu. 

Ertelemenin yapıldığı dönem boyunca taksit-anapara borcu ve tahakkuk edecek faizin ilgili kararlara göre borçluya yansıyan kısmıyla  tutara ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi kalan taksitlere eşit olarak eklenecek.

Karar 1 Temmuz 'dan itibaren yürürlüğe girdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA