Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKM Mesajı: Türk Lirası Mevduatlar İçin Yeni Bir Kapı Açılıyor

Ekonomide 3 yıllık yol haritasının belirlendiği Orta Vadeli Program Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın sunumuyla kamuoyu ile paylaşıldı. Sunumun ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programa dair kritik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKM Mesajı: Türk Lirası Mevduatlar İçin Yeni Bir Kapı Açılıyor

Genel değerlendirme ve hedefler konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur istikrarını sağlamada önemli katkısı olan Kur Korumalı mevduatlar ile ilgili mesaj verdi. Erdoğan, KKM ile ilgili “Türk lirası mevduatlara dönüşmesinin yolunu açacağız” diye konuştu.

Ekonomini yol haritasının belirlendiği Orta Vadeli Program Beştepe’de yapılan programla kamuoyu ile paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın sunumunun ardından OVP ile ilgili kritik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programın genel hatlarını değerlendirdi, hedef ve tahminlere kararlı adımlarla ilerleyeceklerinin altını çizdi.

Erdoğan’dan KKM’den Türk Lirası Mevduatlara Dönüş Mesajı

Kur istikrarını sağlamada önemli katkısı olan Kur Korumalı Mevduatlar ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk lirası mevduatlara dönüşmesinin yolunu açacağız” diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“KKM sistemimiz görevini yerine getirmiş, kur istikrarını sağlamada önemli katkı sağlamıştır. Türk lirası mevduatlara dönüşmesinin yolunu açacağız. Merkez Banka’mız yeni şartlara göre güncelleyeceği yatırım taahhütlü kredi ile para politikası duruşundan taviz vermeden yatırımlarımızı destekleyecektir.

"Ülkemizde Döviz Girdisi Sağlayacağız"

Finans ve finansla ilgili danışmanlık hizmetlerimizde hizmet ihracatımızı artıracak ülkemize döviz girdisi sağlayacağız. Dijital TL çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili takvimi ayrıca paylaşacağız.

"İstanbul'u Küresel Finans Merkezi Haline Getireceğiz"

Katılım finansa İstanbul’umuzu küresel finans merkezlerinden biri haline getireceğiz. Menkul kıymetlerin ihraç süreçlerini dijitalleştirecek akıllı sözleşmeler üzerinden gerçekleştirilmesini sağlayacağız.