Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları Sonrası Asgari Ücret İle İlgili İlk Rakam Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında yapmış olduğu açıklamalar ve asgari ücret hakkında yapılan diğer açıklamalar sonrası ilk rakam dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları Sonrası Asgari Ücret İle İlgili İlk Rakam Geldi

Erdoğan’ın asgari ücretle ilgili kabine toplantısında  ‘Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücreti güncellememiz, asgari ücrete zam yapmamız lazım ki sabit gelirli vatandaşımız enflasyonun altında bu kadar ezilmesin’ ifadeleri sonrası uzman isimlerden asgari ücretle ilgili hesaplamalar geldi. İlk hesaplamada asgari ücretin yılbaşında 7 bin 700 lira olacağı ifade edildi.

2022 Eylül ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon Eylül'de aylık bazda yüzde 3,08 artarken, yıllık bazda yüzde 83,45 oldu

SGK Uzmanı Özgür Kaya CNN Türk ekranlarına asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Özgür Kaya, yılbaşında beklenen asgari ücret zammının ne kadar olacağı hakkında rakam verdi.

Kaya açıklamasında, ‘’TÜİK’in enflasyon rakamlarına göre yüzde 3-8 olduğunu görüyoruz. Önümüzde üç aylık bir süreç kaldı. Bu aylar işçi ve bağ-kur emeklilerimizi, memur ve memur emeklilerimizi ve asgari ücretliyi ilgilendiriyor. Toplu sözleşme şartları gereği yüzde 7’lik bir zam söz konusu olacak. Enflasyon farkı yılsonuna kadar toplu yüzde 19-20’lere gelecek. Buna yüzde 20’de refah payı koyduğumuzu zaman ortalama yüzde 40 seviyelerinde bir zam uygulanacağını tahmin ediyoruz. Bu yüzde 40 sadece emekliye değil aynı zamanda asgari ücretliye de artış meydana getirecek. Yüzde 40 ilave ettiğimizde ise net olarak 5.500 liradan 7.700 lira seviyelerine yükselebileceğini öngörmek mümkün olabilir’’ açıklamasında bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /