Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş 'Af' Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için Amerika Birleşik Devletleri yolculuğu öncesi basın mensuplarına gündemdeki meselelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş 'Af' Açıklaması

BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında insani krizlere dikkat çekerek, vicdanları yaralayan sorunlara çözüm sahabet bulması için çağrıda bulunacağını söyleyen Erdoğan, Suriye'nin geleceği için en büyük sorunun terör bataklığının kurutulması olduğunu söyleyeceğini belirtti. İran'da meydana gelen son terör eylemine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı, İran halkı ve yönetimine baş sağlığı dileklerini iletti.

ABD ziyaretinden sonra Almanya'yı ziyaret edeceğini belirten Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı  hükümet sistemine geçişten sonra Almanya'ya ilk devlet ziyaretini gerçekleştireceğini açıkladı.  Trump ile görüşme konusunda kendisine bir davet gelmediğini söyleyen Erdoğan, talep olursa değerlendirilebileceğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeme getirdiği af meselesine ilişkin kendisine sorulan bir soruya da yanıt veren Cumhurbaşkanı, "Biz bazı açıklamaları duyduk. Fakat bizim bu konudaki temel ilkemiz şudur: Af konusu eğer bir suç devlete karşı işleniyorsa devletin bunu af yetkisi olabilir. Fakat şahıslara karşı işleniyorsa bunun af yetkisi devlette değildir. Bunu affedebilecek merci mazlum mağdur insanların ta kendisidir.Af ile ilgili talebin içeriği meclise gönderildiğine göre arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapar atılacak adım varsa üzerinde durulur.Konuşulanlara bakıldığında bunlar kişileri de ilgilendiren bir durum. 162 bin kişinin devletle alakası konusunda arkadaşlarıma sordum devlete karşı işlenmiş bu sayıda bir suç söz konusu değil dediler." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA