Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Asgari ücret 11.760 lira oluyor! 12 ay boyunca geçerli olacak

Asgari ücret zammı hakkında yeni gelişmeler yaşandığı belirtilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından zammın duyurulduğu biliniyor. Buna göre yapılan hesaplamalar kapsamında asgari ücretin 11 bin 760 lira olacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Asgari ücret 11.760 lira oluyor! 12 ay boyunca geçerli olacak

Asgari ücrete ara zam son dakika haberi duyurulurken milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan haber geldiği iddia edildi. Konu ile ilgili olarak yeni asgari ücretin 11 bin 760 lira olacağı ifade edildi. O illerde asgari ücretin brüt olarak ödeneceği aktarıldı.

ASGARİ ÜCRET YÜKSELİYOR 

Seçim öncesi asgari ücret zammı olacak mı olmayacak mı tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem bölgesinde olan 11 il için güzel haber paylaşıldı ve Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgede Sanayi üretiminin olumsuz etkilenmemesi için asgari ücretlilere destek sağlanacağı bildirildi. Bununla beraber deprem bölgesi Türkiye ekonomisinin yüzde onluk bölümünü oluştururken burada yaşayan vatandaşların başka illere göç etmesiyle beraber sanayi üretimi de aksamalara uğradığı paylaşıldı. Bölgede bulunan işverenler üretime devam edebilecek Tesisleri çalıştırmak istiyor ancak iş gücünün azalması buna engel olduğu belirtilerek bu durumun önüne geçmek için çok önemli kararlar alındığı paylaşıldı.

ASGARİ ÜCRET 11.759 LİRA

Deprem bölgesinde üretimini desteklenmesi için deprem bize de işçilerin çalıştığı iş yerlerinden brüt asgari ücret almalarına karar verildi. Yani bu durumda deprem bölgesinde çalışan işçilerden %14'lük SGK primi ve yüzde 1’lik işsizlik sigortası primi kesintisi yapılmayacak. Aradaki fark doğrudan Asgari ücretli çalışanın hesabına yatacak maaş olarak ödenecek. Deprem bölgesinde yaşayan asgari ücretliler bu durumda 8500 TL değil tam 11 bin 759 TL maaş almış olacak.

12 AY BOYUNCA GEÇERLİ OLACAK 

Tüm bunlarla beraber deprem bölgesinde asgari ücretin kesinti yapılmadan brüt olarak ödeneceği müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Bu durumda brüt asgari ücret uygulaması 12 ay boyunca devam edeceği belirtilerek uygulama doğrultusunda şverenler de devlete ödemeleri gereken 5.5 işveren payı (1551 lira) ve yüzde 2 işveren işsizlik sigortası primi (200 lira) payını işçiye ödemiş olacağı paylaşıldı.