Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısını İşaret Etti Faturalar Düşecek Mi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturaları ile ilgili "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız hazırlıklarını yapıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısını İşaret Etti Faturalar Düşecek Mi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vatandaşın şikayet ettiği elektrik faturalarının düşüp düşmeyeceği yönündeki soruyu cevaplayan Erdoğan, "Kabine toplantısında görüşüp açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı.

14 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaret gerçekleştiren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye döndü.

Dönüş yolunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Erdoğan, elektrik faturaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında "Elektrik dağıtımı devlet eliyle yapılsın, vergi yükü azaltılsın" önerisinin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız hazırlıklarını yapıyor. İnşallah Kabine Toplantısında etraflıca görüşeceğiz ve ondan sonra da açıklamamızı bütün detaylarıyla yapacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İndirim yapılana kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim." sözlerini değerlendiren Başkan Erdoğan, "Bir siyasi partinin genel başkanı, "Ben elektrik faturasını ödemeyeceğim" diyorsa bu ne anlama gelir? Sen elektrik faturanı ödemediğin zaman yapılacak işlem nedir? Elektriğin kesilmesidir." ifadelerini kullandı.

Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılacak.