Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bugün Yaptığı EYT Açıklamasına İlk Tepki İYİ Parti'den

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuyla ilgili TBMM AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşmuş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunun gündemlerinde olmadığını, düzenlemeye sıcak bakmadığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bugün Yaptığı EYT Açıklamasına İlk Tepki İYİ Parti'den

Erdoğan, EYT düzenlemesine soğuk bakmasına gerekçe olarak ekonomik yükü göstermişti. İYİ Parti GİK üyesi ve Muğla Milletvekili Metin Ergun, emeklilikte yaşa takılanlar konusunu gündeme getirmeyi sürdüreceklerini belirterek, Cumhurbaşkanlığı'nın giderlerinin kısıtlanması, emeklinin hakkının verilmesi gerektiğini söyledi.

Ergun, "Sayın Erdoğan’ın bilmesi gereken şu; verilen kanun tekliflerinde bakıldığında hiçbirinde 38 yaşında emekliliği ön görmüyor. Böyle bir şey yok. Bu Erdoğan’ın kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir söylemidir. Bunu nereden çıkardı Sayın Erdoğan bilmiyorum. Daha önceden erken yaşta emeklilik gibi bir durum vardı. Zaten bu durumdan sonra emeklilik yaşı yükseltildi. Ama şimdi de mezarda emekliliğe döndü iş. Biz bunun makul bir yaş olması gerektiği düşüncesindeyiz. Devlet verdiği sözü tutmalı. Bu insanlar sigortalı olduğunda emekli olacakları yıl ve gün belliydi. Şimdi bunu da makul bir yaşa çekelim diyoruz.Emekli olacak insanların maaşını keserek mi veya emekli etmeyerek mi tasarruf edeceğiz? Bu insanlar yaşları geçtiği için iş bulamıyorlar. Emekli de olamıyorlar. Sosyal devlet gereği bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor. İşsiz bu insanlar şu anda. Tasarruf edilecek o kadar çok şey var ki. Tasarruf edecekse geçen hafta atadığı danışmanlarının maaşlarından kısarak tasarruf etsin. Uçakları almasın. Sarayları yaptırmasın." şeklinde konuştu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu muhalefet partilerinin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Mecliste grubu bulunan tüm partiler EYT düzenlemesi konusunda fikir birliği içerisinde fakat, MHP'nin EYT konusunda geri adım atabileceği, Cumhur ittifakının zedelenmemesi için verilen teklifleri geri çekebileceği iddia ediliyor.