Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı Kamu Alacaklarında Faiz Oranı Artırıldı

Amme alacaklarında uygulanan yıllık yüzde 15 faiz yüzde 24 oldu. Gecikme zammı oranı da aylık yüzde 1.6’dan yüzde 2.5’e çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı Kamu Alacaklarında Faiz Oranı Artırıldı

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Yasası'nın 51 maddesinde yer alan gecikme zammı oranında artışa gidildi. Karara göre, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da yer alan gecikme zammı oranı, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 2,5 oldu.

2019’da 3 kez değiştirilen gecikme zammı son kararla yüzde 2.5’e çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Tahsilat Genel Tebliği de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, amme alacaklarında yıllık yüzde 15 olarak uygulanan tecil faizi oranı bugünden itibaren yüzde 24 olarak belirlendi.

Tebliğ tarihinden önce yapılan müracaatlara dayanılarak tecil edilen amme alacakları ile bu tarihten önce tecil edilmiş ve şartlara uygun olarak ödenen alacaklarda müracaat tarihlerinden itibaren eski tecil faizi oranı olan yüzde 15 uygulanmaya devam edecek.

Tecil Faizi Nedir

Kamu borcu için yapılan erteleme işlemlerimde vadesi geldikçe ödenen faizdir. Bir nevi devletin alacaklarında uyguladığı faiz miktarıdır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /