Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz Düşerse, Enflasyon da Düşer

İnşaat ve otomotiv sektöründe ise konut kredisi ve taşıt kredisi faiz oranlarının düşmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün il başkanları toplantısında , merkez bankasının faiz kararını değerlendirdi. Faiz oranlarının yükseldiği süreçte enflasyonun da yükseldiğini, faizin düştüğü yerlerde enflasyon rakamlarının da düştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım ve üretimin artması için faiz oranlarının daha da düşmesi gerektiğini söyledi. Dünyadaki örneklerin incelenmesi gerektiğine d

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz Düşerse, Enflasyon da Düşer

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz Düşerse, Enflasyon da Düşer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün il başkanları toplantısında , merkez bankasının faiz kararını değerlendirdi. Faiz oranlarının yükseldiği süeçte enflasyonun da yükseldiğini, faizin düştüğü yerlerde enflasyon rakamlarının da düştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım ve üretimin artması için faiz oranlarının daha da düşmesi gerektiğini söyledi. Dünyadaki örneklerin incelenmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, ABD, Avrupa ülkeleri ve İsrail'deki faiz oranlarını örnek gösterdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Merkez Bankası faizlerde 425 baz puanlık bir düşüşe gitti. Peki ne oldu, battık mı, bittik mi, her şey yerle yeksan oldu mu? Hayır. Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Zira , olması gereken zaten buydu. Bu bile yeterli değil, yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gelir. Biz bu konularda nereye bakacağız, dünyaya bakacağız. Bugün Amerika'da faiz oranları nedir, Japonya'da faiz oranları nedir, İsrail'de nedir, bunlara bir bakalım. Böyle bir faiz oranı var mı, yok. Öyleyse bunu indireceğiz ki, unutmayın bakın tekrar söylüyorum, faiz düştükçe enflasyon düşer, faiz çıktıkça enflasyon da çıkar. Diğerleri yan unsurlar. Üretim ve yatırımın önünü kesen, ülke potansiyelini sınırlayan yüksek faiz oranları, Türkiye ekonomisinin önündeki en büyük engeldir. Büyüme bizim için her zamankinden daha kıymetli hale gelmiştir. Faiz oranlarının düşmesi, ekonominin canlanması, potansiyel büyüme hızına ulaşmasını sağlayacaktır. Merkez Bankası PPK'nın aldığı kararı hayati dönüm olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle düştüğünü hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

EKONOMİ İLE İLGİLİ SON GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN VE KATILIM İSTEĞİ GÖNDERİN.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA