Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki programda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Açıklaması

Türkiye'nin dünyadaki en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden, vatandaşın refah seviyesini arttırmadan durmanın dinlenmenin olmayacağını söyleyen Erdoğan, kendisinin de işçilik yaptığını İETT İşçiliğinden Cumhurbaşkanlığı makamına kadar yükseldiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşçilerimizin alın terini kendi ideolojik istismarlarına karşı dimdik durarak bozduk. Son 10 yıldır ülkemizdeki tüm işçi konfederasyonlarımızla, sendikalarımızla, diğer işçi kardeşlerimizle hep birlikte 1 Mayıs'ı anlamına uygun olarak kutluyoruz. Eski dönemin kötü görüntülerini tamamen geride bıraktık. Kavga, gürültü, şu, bu neredeyse hiç yok. Belli kesim mutlaka ortalığı karıştırmak isteyecektir. Artık milletimizin bunlara en küçük bir itibarı kalmamıştır. İETT'de işçi olarak hayata başlamış Cumhurbaşkanlığı görevine kadar gelmiş bir kardeşinizim. Bu bakımdan 1 Mayıs'ı kendi özel günüm olarak görüyorum.Bizde neredeyse bin yıllık bir birikim söz konusudur. İş olmazsa işveren olmaz. İşçi olmazsa da iş olmaz. İş, işveren ve işçi arasındaki bu birbirinin içine geçmiş ilişkiyi dikkate almayan yaklaşımlardan hayırlı bir gelişme çıkmaz. Kalkınmayı toplumun tüm kesimlerinin orantılı gelişmesi olarak görüyoruz. Adaletin olmadığı bir yerde zulüm vardır. Zulüm ise bizim inancımızda küfre eşdeğerdir. Çünkü Rabbimiz insanların eşyalarını yani mal ve ücretlerini eksik vermeyin buyuruyor. Peygamber efendimiz, işçiyi çalıştırıp da hakkını ödemeyenlerin kıyamet günü hasmıyım, ifadesini buyuruyorlar." dedi.  

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 145 ARTIŞ MEYDANA GELDİ

Asgari Ücretteki artışla ilgili de konuşan Erdoğan, "Hükümete geldiğimizde demokraside, ekonomide, çalışma hayatında ciddi sorunları kucağımızda bulduk. Çalışanlarımızın sorunlarının çözümünü önceliklerimiz arasına aldık. Kamu ve özel sektörde işçi alımları büyük ölçüde durmuştu. Taşeron uygulaması sömürü haline getirilmiş çalışma barışı bozulmaya yüz tutmuştu. Zorunlu tasarruf ve konut edindirme adı altında çalışanlardan kesilen paraların akıbeti belli değildi. İş sağlığı güvenliği uygulamaları sözü bile edilmeyen lüks olarak görülüyor. Hemen kolları sıvadık ve tüm bu sorunları teker teker çözecek adımları attık. Asgari ücreti nominal olarak yaklaşık yüzde 1000 reel olarak yüzde 145 yakın oranda arttırdık." ifadelerini kullandı.