Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 Milyon Kişinin Borcu için Yapılandırma Talimatı (SGK Borçları, Vergi Borçları, KYK Borçları, Trafik Cezaları ve Daha Fazlası)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pandemi sürecin neden olduğu maddi hasarı onarmak için verdiği talimatlar doğrultusunda milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırma için süreç başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 Milyon Kişinin Borcu için Yapılandırma Talimatı (SGK Borçları, Vergi Borçları, KYK Borçları, Trafik Cezaları ve Daha Fazlası)

Yaklaşık 4 milyon vatandaşın 500 milyar liralık borcunu kapsayacak düzenlemenin bugüne kadar çıkarılan en kapsamlı yapılandırma olması bekleniyor. Emlak vergisinden, trafik cezalarına, KYK borç yapılandırmasından, SGK borçlarına kadar bir çok borcu kapsayan yapılandırma teklifi için AK Parti grubunun çalışmaları devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkların bürokratlarıyla bir araya gelen AK Parti grubu bugüne kadar hayata geçirilen en kapsamlı borç yapılandırma düzenlemesini TBMM'ye sunacak. Vergi, sigorta prim borçları, trafik cezaları, gümrük cezalarının yanı sıra belediyelere olan borçlar ve KYK kredi borçlarını da kapsaması beklenen kredi yapılandırmasıyla ilgili geçtiğimiz gün AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş değerlendirmelerde bulunmuş, getirilecek düzenlemenin af olarak algılanmaması gerektiğini yapılandırma demenin daha doğru olacağını söylemiş, Sicil affı konusunda ise herhangi bir çalışmanın olmadığını söylemişti.

Yine ilgili düzenlemeyle faiz ve cezalarda da indirime gidilmesi beklenirken, vatandaşlara çeşitli borçlar için 1 yıl erteleme ve uzun taksit imkanı tanınması bekleniyor.