Cumhurbaşkanı canlı yayında 12.000 TL sözü verdi! Milyonlarca emekliye ballı kaymaklı fırsat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan emeklilere sürpriz 12 bin TL zam müjdesi geldi. Erdoğan'ın son zam haberiyle Türkiye şok oldu. Kayseri'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasında Erdoğan, 16 milyon emeklinin doğrudan etkilendiği rekor artış haberini bizzat kendisi verdi. İşte bu tarihi ana ilişkin ayrıntılar..

Cumhurbaşkanı canlı yayında 12.000 TL sözü verdi! Milyonlarca emekliye ballı kaymaklı fırsat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde seçim kampanyası kapsamında Kayseri'ye bir ziyarette bulundu. Burada yapılan miting, ekonominin can damarlarından birisi olarak kabul edilen emekliler için önemli gelişmelerin habercisi oldu.

Emekliler İçin Yüzde 140 Zam!

Emekli vatandaşlara yapılacak olan artış orannın yüzde 140 olarak belirlendiği öğrenildi. Bu oran birçokları için rüya gibi bir artış ve hayatın birçok alanında emeklilere yeni bir soluk getirecek bir gelişme olarak görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre emeklilere yönelik banka destekleri önemli ölçüde genişletilecek. Kamu bankaları, 2017 yılında başlattığı banka kredisi uygulamasında bu yılki kredi tutarını 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirlemişti. Bu rakamın diğer bankaların rakamlarına kıyasla hiç de düşük olmadığına inanıyoruz.

Cumhurbaşkanı canlı yayında 12.000 TL sözü verdi

Emeklilik bankalarının tanıtımı Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank şeklinde açıklayan Cumhurbaşkanı'nın açıklamasına göre emeklilere asgari maaş artışı 8 bin TL, maksimum ise 12 bin TL şeklinde belirlendi. Bu onların emeklilikleri için önemli maddi destek ve aynı zamanda motivasyon kaynağı olarak görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılın ikinci yarısı gibi enflasyonun sert bir şekilde düşeceğini ve ulusal refah seviyesinin yükselmeye devam edeceğini söyledi. Genel ekonomik durum ve halkın satın alma gücü göz önüne alındığında bu açıklama umut verici.